A Légy jó mindhalálig c. könyv olvasónaplójának kitöltéséhez szeretnék egy kis segítséget kérni. (Kinek a könyvére vágyik Nyilas Misi? / Mi lesz a pakk sorsa, amit kapott? Stb. ) Többi lent
Már tanév elején elolvastam a könyvet, viszont az olvasónaplókat csak most kaptuk meg. Sajnos alig emlékszem valamire a könyvből, de nincs időm ismét elolvasni, szóval kérlek, segítsetek!
1. Mit csal ki Böszörményi Nyilastól? (még a könyv elején valamikor)
2. (a családjával kapcsolatban) Mire döbben rá Misi, mit veszített?
3. Otthonról pakk érkezett, amire Misi nem számított. Miért? Mi lesz a csomag sorsa? Ki a főbűnös?
4.Másnap Misi megtalálja Böszörményi kését, rejtegeti azt. Kinek szánta a kést?
5.Misi pénzkeresési lehetőséghez jut. Mit kell tennie? Mi lesz a bére?
6. Egyik szombaton Orczy, a gazdag osztálytárs meghívja magukhoz. Ki Orczy édesapja? Tulajdonképpen ki ajánlotta hozzájuk?
7. Misi a zsúron félszegen viselkedik. Mit tesz?
8. Pósalaky elmeséli egy álmát. Ki és mit fejtett meg az álomból? Mi lesz Misi feladata?
9. Misinek másik lehetősége is adódik a pénzkereséshez. Ki ajánlja, kikhez? Mit kell tennie?
10. Misi életében külön fejezet a Doroghy-család. Jellemezd őket! Miért taníttatják Sanyikát?
Egyenlőre ennyi : Nagyon köszönöm a válaszokat és a segítséget előre is ^^
Akkor fogd és olvasd el újra. Nem vastag a könyv, hamar ki lehet olvasni.
Érdekes, én vagy 4 éve olvastam, de kapásból 8 kérdésre tudom a választ. Pedig rég ültem már iskolapadban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!