1 hónapra segély igényelhető? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Arra lennék igazából kíváncsi, hogy mivel babát várok, augusztus elejére vagyok kiírva, de nappali tagozaton tanulok, és idén végzek június 30.-ával leszámoltatnak, ezért nem fogok egy hónapig semmilyen pénzt kapni. Szüleimmel élek jelenleg akik segítenek de mégse várhatom el, hogy egy hónapig csak úgy tartsanak. Nem tudom, ilyenkor mit tudnák igényelni, hallottam már az egyszeri segélyről, de igy pontosabban nem ismerem a feltételeket, gondoltam arra is, hogy a munkaügyi által igényelem meg és aztán ezt felfüggesztem, mert azért tudom nem egyszerű azonnal munkába állni utána sem. Igazából technikumot végzek és az összegre is kíváncsi lennék, mégis mennyi összegre számíthatnék, így?2015. febr. 22. 10:42
1/2 anonim válasza:
Munkanélküli segélyt csak akkor kapsz ha van legalább 6 hónapnyi regisztrált munkaviszonyod, ha nincs akkor elküldenek közmunkára, de terhesen nyilván fel sem vesznek. Szerintem onnan csuklóból elküldenek a gyámhivatalhoz. Ott megnézik a körülményeidet (egyedülálló-e, kivel él együtt, egy főre eső jövedelem a közös lakcím alapján...stb) és ehhez mérten állapítják meg a támogatást. Ne számíts túl sokra, mert amit leírtál, az alapján ilyenből van a legtöbb, szóval semmi extra nincs a helyzetedben, szerintem ha 40 ezret kapsz, akkor már boldog lehetsz.
2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ nemszámitok természetesen sokra csakhogy legalább ne ingyen keljen nekilátnom mindennek.
2015. jún. 10. 18:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!