Mik a hatásos válaszok gúnyolódásra? Milyen elveket érdemes követni? Szakszerüen ha kérhetném.
Figyelt kérdés
Ha beütöd a google-ba azt, hogy „csúfolták, öngyilkos lett”, akkor megdöbbentően sok találatot dob ki. Kamaszokról, akik 12-13-14-15-16-17 évesen próbálták eldobni az életüket társaik zaklatása miatt. Értjük: elég, ha néha kicsit gyöngének mutatkozik valaki, nem tud hirtelen ütős választ adni a gúnyolódásra, nem állnak mögötte hétpróbás cimborák, és máris kegyetlen zaklatások és gúnyolódások tárgya lesz. Értjük???2015. febr. 17. 19:48
1/2 anonim válasza:
Beltrafáltál barátom :D. Én régebben a nemszólokhozzád elvet követtem de nem vált be (a csaj tovább piszkált) aztán a visszaszóloktekisribi elvet követtem ez sem vált be (a csaj is visszaszólt és ütött is) aztán a hateütszénis elvet is követtem gondolom nem kell mondanom hogy egy marék hajam bánta. Mostanában a levegőneknézlek elvet követem kíváncsi vagyok meddig vál be :)))
Egy 15 éves lány akit szekálnak :/
2/2 Szandra87 válasza:
Aki gúnyolódik,az mindig valami gyengeségét akarja takargatni a viselkedésével. Erősködik,mert másban nem tud kitűnni. Valószínűleg a családi háttere is nagyban közrejátszik a viselkedésében. Szóval ő is sérült,csak leplezi,míg mások lehajtott fejjel közlekednek a folyosón,azok neki jó préda,akikre rá lehet szállni,és piszkálni,mert a többiek szemében ő vagány lesz ezáltal,holott szomorú,hogy mással nem tud kitűnni,mert ezt suliban még csinálhatja,de munkahelyen már nem fogja,szóval rövid életű lesz ez a fajta ,,népszerűsége". A legjobb megoldás tényleg figyelmen kívül hagyni,vagy egyszerűen képenröhögni,hogy mást már tényleg nem tud? Újra,ugyanaz a lemez, nem unja még? :) A sértett félnek azt kell mutatnia,hogy egyáltalán nem érdekli,hidegen hagyja,sőt inkább már nevetséges a szemében a szekálója,hogy állandóan ugyanazzal a szöveggel próbálkozik...stb. Anno nálam mondjuk tettlegességig fajult a dolog...egy srác piszkált állandóan,és egyik alkalommal fogta a táskám,és a terem másik végébe hajította,mondván,hogy húzzak oda,és ne üljek a hátuk mögötti padba,mert ő nem szeretné. Kicsit felbosszantott ezzel,és megkértem szépen,hogy hozza vissza a táskám,ha már eldobta. Nem tette,hát - nem vagyok egy verekedős fajta - de hatalmas pofont kapott tőlem. Felállt,és visszahozta a táskám. Utána nem szekált,és a haverjai is csak nézték,de egyik sem mert belémkötni ezek után. De ez már nagyon régen volt,és szerintem sem ő sem én nem fogjuk elfelejteni :) Szóval kitartást,neked vagy az ismerősödnek,akit piszkálnak. Ne hagyja magát,és higyje el ,hogy sokkal értékesebb ember,mint az,aki bántja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!