MOST TÉNYLEG! Hány éves kortól lehet diákmunkát vállalni? NAGYON SZERETNÉM MEGTUDNI! SZÜKSÉGES LENNE
kerestem már lyen kérdéseket de mindig más válaszok voltak volt már 17-16 iskola mellett 15 iskolai szünetekben és volt már 14 iskolai szünetekben szülői engedélyel!
MOST TÉNYLEGESEN MELYIK IGAZ?
Google: diákmunka feltételei
Ez alapján ezt találtam:
„Munkaviszonyt – a Munka Törvénykönyve alapján – az létesíthet, aki a 16. életévét betöltötte, de az iskolai szünet időtartama alatt foglalkoztatható az a 15. életévet betöltött tanuló is, aki tanulmányait általános iskolában, szakiskolában vagy középiskolában nappali rendszerű képzésben folytatja. 16 éven aluli esetén szükséges a törvényes képviselő, azaz a szülő hozzájárulása. A diákok munkavállalását tekintve adózási szempontból semmilyen különbség nincs, tehát a közép- vagy felsőfokú oktatási intézménnyel tanulói, hallgatói jogviszonyban álló diákokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a többi munkavállalóra.”
nagyon szépen köszönöm hogy megkerested és leírtad én nemrég lettem 14 de én a 15-öt tartottam reálisnak ezért is kérdeztem meg ! de mostmár tudom :D
köszi mégegyszer!!!!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!