Mi a jó az olaszok majmolásában?
Szia, végig olvastam a hosszú kérdésed...
Nem tudom, miért haragszol az olaszokra és főleg azokra a magyarokra, akik őket "majmolják". Ez nem derül ki.
Magyar stílus? Érdekes. Véleményem szerint mindig is hatással volt ránk valamilyen más nép. Osztrák, német, francia. Az olaszok pedig mindig is híresek voltak a kézmű (textil, cipő) iparukról. Hosszú évszázadok óta. Szinte egész Európa tőlük tanulta az alapfogásokat. Ez tény.
A divatvilágban most is élen járnak, bár a gyártás sajnos már régen nem olasz.
A konyhájuk szerintem kitűnő és nagyon egészséges volt, nem véletlen, hogy Oo-ban nagyon sok egészséges idős ember él. Ugyanakkor azért írtam, hogy volt, mert a gyors élet itt is divat, már félkész és előregyártott nagyipari étel kerül a legtöbb olasz család asztalára.
A mamauralom az tényleg megvan. Főleg a fiús anyáknál. Ők nem tudnak, nem akarnak leszakadni a fiaikról még akkor sem, ha a gyermekük már régen nem kisfiú. Ennek oka több dologra is visszavezethető. Erről könyvet lehetne írni.
Az Oo. felé irányuló romantikus kép is bevett, de nemcsak a magyarok, a németek részéről is. Napfény, tenger, stb. Ez így is van, főleg addig a 10 napig, amíg csak nyaralásról van szó. Az olasz hétköznapok ennél sokkal durvábbak.
Azt is eltudom képzelni, hogy valaki úgy jön Oo-ba élni, hogy van elég pénze. Akkor remek. Akkor nem nyomor a romantika :-). Egyébként.... Meg lehet próbálni, de itt nagyon mások a játékszabályok, mint otthon.
Különben Oo. egy nagyon szép, nagyon sokarcú ország, telis-tele kulturális csodákkal, gyönyörű helyekkel.
Gyönyörű helyeket persze máshol is lehet találni... Én szeretem az olasz kultúrát, akkor is, ha a mai életvitelüket kimondottan utálom.
Azt nem értem, miért zavar téged, hogy egy olaszt istenítenek egy magyar TV-ben? Szerintem más erre érdemtelenek istenítve vannak. Ne nézz TV-t. Pont.
Egy szónak is száz a vége, ha úgy gondolod, hogy neked nem tetszik ez az "olaszozó" stílus, kerüld el azokat, akik a sznobság ilyen formáját választották.
Otthon én is nudlit (egyébként ez a szó sem kimondottan magyar.... a németből jön) készítek. Itt meg gnoccho-t.
És ne legyél azért mérges, mert másoknak tetszik. Te csináld másképp.
Egyébként tényleg, ide lehet jönni és ki lehet próbálni :-).
Üdv.
Ja, még valami:
azt mondod, hogy az egyetlen nép, akire az olaszok hasonlítanak a cigány. Ez így nem igaz.
Érdekesség, hogy itt épp a magyarokra mondják ugyanezt.... És mint tudjuk ez sem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!