Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyiket választanátok?...

Melyiket választanátok? Szakma vagy külföldi munka?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok,hogy mit tennétek, hogy ha a párotok eldönti, hogy külföldön dolgozik és ti mennétek vele vagy itt maradtok tovább tanulni érettségi után?
2015. febr. 12. 19:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Kedves 43%:

Igen, kint egy mosogató nagyobb a fizetése, mint itthon sok embernek, HA FORINTBA SZÁMOLUNK! Most pedig kérlek sorold fel azokat az országokat, ahol a forint a hivatalos fizetőeszköz. Ami forintba soknak hangzik, az nem biztos, hogy kint is olyan sok. Minimálbér mindenhol azt jelenti, hogy annyiból még nem halsz éhen, de a kötelező kiadásokon kívül nem tudsz másra költeni. Egy nagyon minimális életre elég. Úgyhogy hiába keress mondjuk egy mosogató kint 150-200 000 Ft-ot, ha rosszabbul él kint, mint ugyanennyi fizetésből itthon. Meg ugyan miért jönnek haza sokan, ha ilyen jól keresnek? Azért, mert ebből a ,,húdesok" fizetésből nem lehet kint megélni.

Kérdező: Szakma+nyelv tudás+gyakorlat kombinációval menj ki. Másképp nem nagyon fogsz kint boldogulni.

2015. febr. 17. 10:02
 12/22 anonim ***** válasza:

Értelmezés egyes

Hol mondtam én olyat a kérdezőnek hogy ne tanuljon se szakmát se nyelvet és úgy menjen ki külföldre?Én azt mondtam külföldön szakma nélkül jobban megéri dolgozni mint ITT Magyarországon szakmával.Azt is kiemeltem hogy természetesen az a legjobb HA tanul szakmát és nyelvet és UTÁNA megy ki külföldre.Na most olvasd el ezt mégegyszer,hátha felbírod fogni többszöri nekifutásra

Tudom hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés,ott is kell dolgozni,de ott legalább aki dolgozik az nem hal éhen kivéve ha vannak egyéb problémái pl tartozás stb.Nem tudom hogy te a külföld szó hallatán melyik országokra gondolsz de én nem Romániára vagy Szlovákiára gondoltam hanem Ausztriára de főleg Németországra.Biztos forrásból tudom,több ember által is hogy mosogatóként vagy takarítóként is nagyon sokat keresnek és jól is járnak mert halomnyi pénzzel jönnek haza,épp ez benne a lényeg úgyhogy nem értem minek beszélsz itt ilyen sületlenségeket.Nem vagy képes felfogni hogy Magyarország színvonala a béka feneke alatt van?Amerikához képest 25-50 (!!!) évvel le vagyunk maradva,más országhoz képest mérföldekkel le vagyunk maradva gazdaságilag.Lehet nem az RTL Klub híradójából kéne tájékozódnod és akkor felfognád hogy sajnos ez a való világ

De nem is értem hogy minek mennek ki akkor dolgozni az emberek ha ugyanolyan szarul járnak mint itt?Mi lenne ebben a logika?Ezen gondolkozz már el kérlek...

2015. febr. 17. 18:08
 13/22 anonim ***** válasza:

"de főleg Németországra.Biztos forrásból tudom,több ember által is hogy mosogatóként vagy takarítóként is nagyon sokat keresnek és jól is járnak mert halomnyi pénzzel jönnek haza"

Én igazán nem akarok beleszólni, de mutass már be a biztos forrásaidnak légyszíves, hátha tudnak nekem segíteni.

Én ugyanis azt látom, hogy itt, Németországban szakma nélkül az ember keres 800-1000, maximum 1200 eurót. De akkor már tényleg jó helyen van.

A kiadásaid pedig - ha egyedül élsz - simán elérik a 700-800 eurót. Minimum. És akkor még nem voltál "odahaza", nem voltál szórakozni, nem csináltál semmit.

2015. febr. 17. 18:17
 14/22 anonim ***** válasza:
Egyébként van olyan ismerősöm (tipikus magyar, vazze), aki itt kint két centért az anyját is meg...ná, és arra spórol, hogy amikor megy "haza", akkor minden szart vigyen fűnek-fának, hogy azt higyjék, milyen kutya jó neki odakint.
2015. febr. 17. 18:19
 15/22 anonim ***** válasza:
12-es: Mosogatói bérből nem nagyon tud hazahozni pénzt. Leírom még egyszer: minimálbér mindenhol annyira elég, hogy minimálisan megélj. Abból nem nagyon fog tudni semmit se félrerakni, csak úgy, ha kint már tényleg nem költ semmire: se kaja, se egyéb kiadások, stb. Az-az 1000 eurós összeg nagyon jól hangzik, itthonról. Németországban meg Ausztriában meg ennyi kell, hogy minimum a minimális élethez. Ahol, mint írtam nem nagyon költesz magadra, csak ami kell + lakbér meg egyebek. Vagy pedig még úgy tudsz félretenni, ha egy házba laksz még minimum 3-4 másik minimálbéressel. Úgy tudsz egy nagyon keveset félrerakni.
2015. febr. 18. 09:22
 16/22 anonim ***** válasza:

Jó akkor áruljátok már el nekem hogy mi a fészkes fenéért mennek ki külföldre mosogatni meg takarítani?Tudjátok ti hogy mekkora különbség van például Magyarország és Németország között?

Sajnos ez a helyzet.Egy szakma nélküli munkás JOBBAN megél Németországban mint egy szakmával rendelkező egyén itt ebben az országban...már ha talál egyáltalán munkát

2015. febr. 18. 19:49
 17/22 anonim ***** válasza:

Egy szakma nélküli munkás soha az életben nem él meg jobban Németországban, mint itthon egy szakmával rendelkező munkás. Nem egy ismerősöm jött már csak haza azért, hogy itthon kitanuljon valamilyen szakmát. Ahogy mondtam FORINTBA jól hangzik a mosogatói, stb. összeg. Németországban viszont nem FORINT, hanem EURO van. Kint a minimálbér elmondjam mire elég? Egy szoba bérleti díjára + számlákra + minimális kajára. Vagy még legfeljebb szoba helyett egy kisebb garzon lakás. Ennyi. Minimálbér jelentése mindenhol ugyanaz: minimum összeg, amiből még valahogy megélsz.

Külföldre meg elmondom miért mennek ki olyan sokan mosogatni meg takarítani: 1. Nem tudják a nyelvet normálisabb álláshoz. 2. Ezek olyan munkák, amiket a gazdagabb országokba születtek nem hajlandók elvégezni.

Csak egyszer menj ki és nézd meg milyen körülmények között élnek azok, akik mosogatnak meg takarítanak. Rosszabbul élnek kint, mint azelőtt Magyarországon. Meglátszik az írásodból, hogy nem nagyon vagy tisztában a külföldi dolgokkal.

2015. febr. 19. 09:06
 18/22 anonim ***** válasza:

"Külföldre meg elmondom miért mennek ki olyan sokan mosogatni meg takarítani: 1. Nem tudják a nyelvet normálisabb álláshoz."

Tehát szerinted csakis azért mennek ki külföldre mosogatni hogy nyelvet tanuljanak amikor ezt itthon is megtudják tenni?Az tény hogy úgy jobban megtudják tanulni a nyelvet de ez így akkor is hülyeség és logikátlan,csak ezért biztos nem mennek ki

"2. Ezek olyan munkák, amiket a gazdagabb országokba születtek nem hajlandók elvégezni."

És?Ez máris azt jelenti hogy a magyaroknak ki kell mennie elvégezni az ottani piszkos munkát holott ugyanannyira szarul élnének kint mint itt?Mi ebben a logika?

Úgyhogy még mindig nem kaptam kielégítő választ.Természetesen ha valaki szeretne egy kis luxust akkor szakmát is tanul,de itt most nem az a lényeg hanem az hogy a magyarok inkább kimennek külföldre dolgozni mert ott jobban megéri.Szakmával vagy szakma nélkül,mindegy mert így is úgy is jobban jár az ember külföldön ugyanis ennyire szar a helyzet magyarországon

Miért olyan nehéz elhinni hogy külföldön jobb az életszínvonal mint itt?Fideszesek vagytok akik azt hiszik hogy minden rendben van ezzel az országgal vagy miért beszéltek ilyen sületlenségeket?

2015. febr. 19. 17:48
 19/22 anonim ***** válasza:

Kaptál már konkrét számokat is, nem tudom, mit akarsz még?

Azért jönnek ki az emberek, mert

a) otthon nem találnak munkát, és a semminél még a szar is jobb

b) elhiszik a sok idióta téveszméit arról, hogy itt kolbászból van a kerítés

c) tartanak attól, hogy Magyarisztánban lesz még rosszabb is

d) olyan szakmájuk van, amivel hosszútávon külföldön biztosabb életet tudnak elképzelni, mint Magyarisztánban

e) kalandvágyból

Ezek egyike sem jelenti azt, hogy mosogatóként vagy takarítóként jobban meg lehetne élni itt, Németországban, mint magyarországon egy tisztességes szakmával. Sőt.

De mivel te ezt szemmel láthatóan nem hiszed el egy nekem, pedig én közvetlen közelről látom, hogyan élnek itt az emberek - németek, magyarok, első- és második generációs törökök, lengyelek, oroszok, egyéb bevándorlók - , ezért úgy gondolom, kár is tovább foglalkoznom veled. Hiszel amit akarsz.

2015. febr. 19. 18:22
 20/22 anonim ***** válasza:

18-as: Gratulálok. Ilyen rossz szövegértésű emberrel még nem találkoztam, mint amilyen te vagy.

Akkor megpróbálom elmagyarázni megint, hátha most valamilyen égi csoda miatt megérted:

1. Nem azért mennek ki mosogatni, hogy nyelvet tanuljanak. Hanem azért mennek ki mosogatni, mert a nyelvtudásuk 0%-on áll és pusztán mosogatói állást tudnak elvállalni emiatt.

2. Ha lenne csöppnyi eszed, akkor megértenéd mit akartam írni. Ugyanis én azt írtam, hogy azért kapják meg ezeket a munkákat 0 nyelvtudással, mert az ottani lakosok ilyen munkát ennyi fizetésért nem hajlandók elvállalni. Azok ugyanis tudják, hogy milyen keveset ér az ilyen állások fizetése. Csak konkrét példa, hogy milyen sokat ér ez az ilyen fizetés: ismerősöm meg párja kiment mosogatni Manchesterbe. Na, a kettejük minimálbéréből félévig kellett spórolniuk, hogy a legolcsóbb internet csomagot betudják kötetni. Akkor hol is van az a sok pénz? Holott ők nem egy minimálbéres fizuból éltek, hanem ott volt mindkettejüknek a fizuja?

Az ilyen reakciókat szeretem, hogy azért, mert elmondjuk minimálbér mindenhol minimálbér, akkor egyből Fideszesek vagyunk. Ez is sokat elárul rólad.

2015. febr. 20. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!