Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Igazságügynek és az egészségüg...

Igazságügynek és az egészségügynek van közös pontja? Mi az? Mármint pl igazságügyi patológus.

Figyelt kérdés
2010. febr. 10. 20:03
 1/4 anonim válasza:
Szerintem jó helyen keresgélsz, az igazságszolgáltatásban általában szakértőként jelennek meg az orvosok (ld. igazságügyi orvostan, igazságügyi pszichológia). De van külön jogterülete is az egészségügynek pl. betegjogok, új generációs személyhez fűződő jogok... (ide vágó szakma pl. a betegjogi képviselő, műhibapereket vállaló ügyvéd, egészségügyi közigazgatásban dolgozó jogász, gyógyszeripari cégnél jogász...) Alapvetően az a kérdés, hogy alapvetően jogász vagy orvos-e az illető.
2010. febr. 10. 20:35
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ

Igazából érdekel mind a két terület, csak rendőrnek pl nem tudnék menni a fizikai erőnlétem miatt.. :(

És gondoltam, mi lenne, ha 9sszekötném a kettőt.. Orvos szeretnék lenni.. Vagy legalábbis valami olyasmi.. Pl patológus, pszichológus. :)

2010. febr. 10. 20:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Én lebeszélnélek az orvosi pályáról...nagy gázban van az egészségügy, 6+X év (min.8)az orvosi,kezdő fizetés 90ezer körül.A felelősség hatalmas,a beteg rengeteg,állandó pörgés és mindig maximális figyelem kell.Csak akkor legyél orvos,ha nagyon elkötelezettnek érzed magad arra,h gyógyíts na és persze h bírd a stresszt...Legyél inkább pszichológus,ahhoz nem kell orvosira menned,hanem bölcsészkarra 3alapév aztán 2mester,ott szakosodhatsz akár igazságügyi irányba is(bár ennek nem sok köze az egészségügyhöz)szerintem nagyon érdekes szakma.
2010. febr. 12. 19:42
 4/4 A kérdező kommentje:

Pszichológia is érdekel.. :)

Köszi a válaszokat! :)

2010. febr. 12. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!