Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mennyi ideig jár egy általános...

Mennyi ideig jár egy általános mechanikus óra?

Figyelt kérdés
Orient Date ER27007W vagy ehhez hasonló középkategóriás órára gondoltam,normális körülmények között nagyobb fizikai behatás nélkül.

2015. febr. 8. 20:55
 1/3 anonim ***** válasza:
40-48 óra. Ez felhúzottságtól,pozíciótól,stb.függ.
2015. febr. 9. 00:43
 2/3 A kérdező kommentje:
Kösz a választ de én az óra egész életartamára gondoltam :)
2015. febr. 28. 14:02
 3/3 anonim válasza:

Én is kísértésbe esek, ha egy vadiúj antik dologgal akarom meglepni magamat. Szívesen tesztelem a pontos kvarcórámhoz egy antik gépezet precizitását. Most szeretnék venni egy mechanikust? Ez illik is az egomhoz néhanap.

Nem tudom meddig bírja ha vigyázunk rá, de ha járatjuk. Lehet hogy csak dili az egész?! Amit nem lenne szabad megvenni, csak bosszúságot okoz, ha véletlenül elromlik. Már eleve a tiszta analóg kvarcokban sem bízom annyira, mint egy Duplex= ana- digitális monitoros ékszer órában. Pedig ez nem hülyeség, ugyanis nem minden arany ami fénylik.

A percmutatót szépen kidolgozták hogy a mozgàst leredukálták 20 másodpercenkénti ugrásra: ez értelemszerűen a kopást is bőven csökkenti. Szuper megoldás a digitális másodperc.

A mutatós órák bár szépek, de sajnos a kopás is megnő. A mechanikus órákról ne is beszéljünk. Olyan mint egy drága gép, amit drágán szerelnek sajnos.

Elég egy durva fahasitás izomból, már kész is a baj. A rugó sérülhet, a fogaskerék meggörbülhet, a rubin csapágy törhet. Sőt ha beavasodik az olaj, nem olcsó mulatság a tisztítás kenés: kicsit többé kerül mint a bicikli szerelés. Ahogy harcát óra, a fémből forgácsoló válnak ki, az óra bekoszolódik.

A másik a pontosság: Ha ez napi 2 másodperc, az nagy csoda. A jó kvarcok napi 0,1 másodperc felett teljesítenek. A COSC meg évi 10 másodperc alatti hibát enged kvarcoknál.

2023. nov. 24. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!