Valaki tud tippet adni házi pálinkafőző készítésére? (KÖSZI)
Figyelt kérdés
2015. febr. 8. 10:06
1/3 anonim válasza:
2/3 anonim válasza:
A rozsdamentes acél sem harap. Sőt, az talán még passzívabb, mint a réz edény. Veszel egy rozsdamentes acél fazekat, vagy kuktát (inkább kuktát). Megfúrod a fedőt (a kuktán eleve van lyuk). Veszel rézcsövet, amiből csinálsz egy leömlő csövet és tekersz egy hűtő spirált. Ezeket összeilleszted, illetve a hűtő spirálnak csinálsz egy hűtővizes tartályt (mindegy miből), aminek az alján átdugod a spirál végét és körbe leszigeteled vízmentesen.
3/3 Phoney válasza:
Itt találsz részletes segítséget.
A vörösréz (mint katalizátor) szükséges a jó minőségű pálinkához, de 100%-ban rézből csinálni az egész rendszert fölösleges (persze én elhiszem, hogy nagyon jó üzlet olyan pálinkafőzőket vesztegetni a boltokban, amiken még a hűtővíztartály is vörösréz...). Elég, ha a sisak és a páracső réz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!