Ha valaki felismeri, hogy róla tettem fel kérdést a neten, lehet jogi következménye?
Nem tettem ki se nevet, se életkort, se titulust, se megnevezést. Pech és véletlen eredményeként jött rá, hogy róla szólt a kérdés és én tettem fel. Lehet ebből bajom?
Nem mocskolódás volt és nem is rágalmazás, ha ez számít valamit.
Nagyon valószerűtlen, főleg, ha nem érte őt semmiféle kár. Sem anyagi, sem erkölcsi, sem egyéb.
Ahhoz pedig az is kellene, hogy ne csak ő ismerjen magára itt, hanem valaki olyan is, aki szintén ráismer.
A név kiírása sem lenne még jelentőségteljes, hacsak nem olyan, amelyikből egyetlen egy van az országban.
A falu szélén lakó sánta néni, akin mindig mamusz van, meg piros fejkendő, s a Kiskertemben kinyílott a Traubiszóda című nótát szokta énekelni gázpalackdobálás közben nekem nem mond semmit. De a falubeliek ráismerhetnek.
No, most ha azok is itt múlatják az időt, s megismerik, s szájukra veszik, vagy bármi más módon téma lesz, s ebből gondja adódnak, akkor az neked is biztosan kellemetlen lehet.
Hogy perre is viszi? Nem biztos.
De őszintén, mi az esélye ennek az egésznek?
Nyilvánosan (tanúk előtt) elismerted, hogy valóban róla kérdezel? Rólam is van itt kérdés, bántó is. Nem kutatom, ki volt. Olyan privit is kaptam, mely szerint ki kellene irtani engem, s a hozzám hasonlókat.
Átfutott rajtam a feljelentés lehetősége, de aztán letettem róla.
Fenyegetőzzön bátran, jelentsen fel. A bizonyítási kényszer nála van. S ha fiktív személyről írtál? Akkor mi van?
Ha annyira egyértelmű mindenki számára, hogy róla van szó, akkor is még ott van az, hogy mi kára keletkezett. Ezt is neki kell érdemben igazolnia.
Nem tettem, dehogy.
Nagyon köszönöm a választ! Megyugtatál.
Kára nem származott belőle, csak hisztizik rajta.
Nekem származik hosszú távon károm belőle, mert tépi az idegeimet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!