Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért nem hajlandó valaki...

Miért nem hajlandó valaki utánvéttel csomagot küldeni? Milyen veszélyei vannak?

Figyelt kérdés
Ebből adódóan lehetséges mégis ellopni a csomagot fizetés nélkül?
2010. febr. 9. 12:17
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Drága.
2010. febr. 9. 12:21
 2/5 anonim ***** válasza:
95%

Nem, de persze előfordulhat, hogy eltűnik a csomag. De ha értékbiztosítással adja fel (az drágább valamennyivel), akkor ha elveszne a csomag, a posta fizet kártérítést a küldőnek.

Én sem értem, miért nem lehet sok helyen postai utánvétes csomagot rendelni. Én sokszor csak ezért nem rendelek meg egy tetsző dolgot pld. gyermeruhát magánszemélytől, mert egyszer már becsaptak. Én utaltam, de csomag soha nem jött.

2010. febr. 9. 12:22
 3/5 anonim ***** válasza:
95%

Az eladó szempontjából azért jó, mert ha menet közben meggondolod magad és mégsem veszed át, akkor neki kell fizetnie minden költséget az oda és visszaszállítást. Ha előre utalod a pénzt, akkor ilyen nem történhet meg.

Mellesleg az utánvétel elég drága is.

2010. febr. 9. 12:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Én értem az eladó szemptontját, de sokszor az eladó nem érti a vevőét. (én vagyok, aki már átutalt előre, de áru sose jött).

És ha a vevő átvállalja a teljes postaköltséget, akkor az eladónak max. tényleg annyi a bukta lehetőség, hogy a vevő nem veszi át, és akkor tényleg az eladónak kell kifizetni az oda-vissza postaköltséget.

Mindkettő (az előre utalás és a postai utánvét is) necces az egyik félnek.

2010. febr. 9. 12:31
 5/5 Pull válasza:
100%

Nagyon prózai oka van:

Az APEH minden héten egyszer bekéri a postáktól az utánvétes listát adóellenőrzés céljából.

Mert ugye mindenki befizeti az adót az eladás utáni jövedelemre.

Az eladó ezért (az aki sokszor ad el dolgokat) nem szereti ezt a fizetési megoldást.

2011. febr. 9. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!