Gázpisztollyal védekezem, mi jön ezután?
Ha teszem azt (istem ments,de ha mégis) megtámadnak, és riasztópisztollyal hatásosan védekezem(viselési engedéllyel), mi a teendő?
Úgy tudom a törvény előirja, ha vegyi anyaggal védekezem, segítséget kell nyújtanom a támadónak,illetve rendőr-mentőt hívnom+ jön ugye a teljes procedúra...(ezt nem érzem annyira reálisnak mint lehetőséget). Mások azt írják-mondják el kell menekülni, sosem fog kiderülni...ha mégis feltételezem jogi következményei lehetnek.
Szóval...mi a teendő?
Én azt javasolnám, hogy tűnj el onnan gyorsan.
Ha keres a rendőrség akkor megmondod, hogy megijedtél és hátha többen vannak, ezért elfutottál.
Ha ottmaradsz akkor számolhatsz azzal, hogy sokáig mászkálhatsz a rendőrségre. Valamint a fegyvert le fogják foglalni, és lehet, hogy nem fogod többet visszakapni.
Nem bonyolítod túl, mivel sajnos Magyarországon a bűnözőnek több joga van mint a sértettnek.
De 99%, hogy miután elmúlt a hatása nem elsétál majd, hanem neked fog menni. Vagy amíg ott várakozol arra jár valamelyik haverja, és ő intéz el.
A legjobb elfutni, majd mások foglalkoznak vele.
Köszönöm a válaszokat...bár megjegyzem elég gáz hogy itt tart ez az ország...
Ha esetleg valakinek van hasonló tapasztalata, ne adj isten ért is a témához kérem ossza meg velem a javaslatait, mert szeretnék képben lenni merre meddig hány méter.
Védekezz gázsprayvel, én is azt teszem. Ugyanaz a hatóanyaga, csak nincs hangja, és senki le se szаrja; a pisztolyra meg mindenki felfigyel, odacsődül a fél város meg a fakabátok.
Sprayvel a múltkor a városközpontban fújtam le egy bаromarcút, aztán fellöktem, a világon senkit se érdekelt. Ha ugyanezt gázpisztollyal csináltam volna, hatalmas balhé lesz belőle, meg bekerülök a híradóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!