Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kollégium, mit kell róla tudnom?

Kollégium, mit kell róla tudnom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Úgy döntöttem,hogy szeretnék koolégiumba menni,de sokmindent nem tudok róla.. Mit kell róla tudnom? És hol van(nak) jó kollégium(ok)? Rendes válaszokat,Előre is köszönöm a segítségeteket! ^^

2015. jan. 24. 02:46
 1/10 anonim ***** válasza:

Város, iskola? Bár az írásodat elnézve talán középiskola elején lehetsz.

Ennek ellenére... Én egyetemistaként kerültem az ELTE egyik kollégiumába. Állítólag az egyik legjobba. Nem ajánlom! Csak akkor menj kollégiumba, ha muszáj, csak úgy, hogy ne a szüleiddel lakj, inkább felejtsd el, jó tanácsként mondom! Takarítók állandóan bejárnak a szobába heti többször is, akkor is, ha kiírod az ajtóra, hogy nem kérsz takarítást, magad megoldod, sem ágyneműcserét, se semmit. Hiába írtuk ki a szobatársaimmal, mindig bejöttek. Decemberben egy hétig nem volt egyikünk se bent, utána jöttek a meglepetések. A takarítok mindent átfésültek a szobában, mondván, hogy a szünetben, míg nem vagyunk ott, rendbe teszik. A saját ágyneműm, ami nem két fillér volt, a takarítok elvitték kimosni és otthagytak helyette egy kollégiumi garnitúrát. Aztán hiába mentem reklamálni, őt nem tudták, hogy azt én vittem, ők pedig már kiadták másnak, pedig egyáltalán nem úgy nézett ki, mint az ottaniak. Az ágyon hagyott ruháknak is nyoma veszett, az enyémnek és a szobatársaimnak is, az otthonról vitt kábelek és hosszabbítok is eltűntek. A fali polcokon levő dolgok is össze lettek szórva. A mellettünk levő szobából meg eltűnt minden kp, amit a lányok otthagytak a holmijuk közé rakva. Bejönnek rovarirtásra, lefújnak mindent, nem törődve azzal, hogy amire rámegy a vegyszer, az utána úgy is néz ki. Ha valaki ruhát mos, a szárítót kénytelen a mini szobában tárolni, mert ha kiteszi a folyosóra, pár óra múlva már hiányzik róla ruha. A zuhanyzók, wc-k és egyéb dolgokról már inkább nem is beszélek. Lehet, hogy vannak jobb helyek is, de én csak kényszerből vagyok itt. Persze arra jó, hogy megtanulj kicsit magad élni, ismeretlenek közt, de amúgy...

2015. jan. 24. 04:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Ahh. Sajnálom :/ Átgondolom még.. Viszont sokat segítettél,nagyon köszönöm!
2015. jan. 27. 20:23
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát én nem tudom az első milyen koliban lakik, de átlag kolikban a takarítóknak nincs bejárása a szobában, pláne nem húznak ágyat!

Minket megehet a fene, akkor sem takarít helyettünk senki. A közös helyiségeket takarítják mindennap (Konyha, wc, folyosó).

Ha rovarirtás van, akkor szólnak előre 2-3 nappal, használati tárgyakat nem fújnak le és utána megkérnek, hogy szellőztessünk ki, hagyjuk el a szobát fél órára.

Hetekre otthagytuk pl. karácsonykor is a szobát, minden ugyanúgy volt érintetlenül.

Hallottam olyan rémtörténeteket, főleg új kolikban, hogy kényszertakarítást rendelhetnek el, amiről később benyújtják a számlát, illetve néha csak úgy random meg is teszik ezt alaptalanul, de azért szerintem nem ez a jellemző.

Ha valamivel gond van egy koiban, azok általában a szobatársak.

2015. jan. 29. 16:39
 4/10 A kérdező kommentje:
:D
2015. jan. 29. 20:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, máshol hogy van ez, de itt ez a helyzet. És nem csak én panaszkodtam miatta, másoknak is ugyanez a gondja volt, annak is, aki egyedül volt a szobában és nem volt egy ideig szobatársa, mivel sokan albérletbe mentek emiatt. Én a szobatársaimmal meg nagyon jóban voltam, minden probléma akkor jött, mikor egyikünk se volt bent tanszünet miatt.
2015. jan. 29. 22:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Sőt, nálunk minden takarítónak külön kulcsa van a szobákhoz. Hiába vittük el a recepcióról, nekik volt külön. Nem egyszer arra ébredtünk reggel 10 körül, hogy a bezárt ajtót a takarító nyitja ki, hogy jön ágyneműt cserélni, annak ellenére is, hogy mondtuk még beköltözéskor, hogy nekünk sajátunk van, és kiírtuk az ajtóra is, nem hogy nem kérünk semmit. Rovarirtásnál is egyszerűen csak bejöttek, kizavartak, és lefújtak mindent. Néha volt, hogy előtte nap szóltak róla, de nem mindig.
2015. jan. 29. 22:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát erre nem tudok mit mondani, költözz át másik koliba. :) Én takarítót csak a folyosón szoktam látni, tényleg lehet két ujjnyi por is asztalomon, ha én nem takarítom le, akkor senki. Ti valami nagyon elit helyen lakhattok, ha ez jár. :)

Pót kulcs egyébként hozzánk is van a gondnokságon, de nem jár be senki. Amikor karácsonykor hazament mindenki 2 hétre, akkor sem tűnt fel, hogy járt volna bent valaki. Elég sok egyetemista, kollégista van az ismerőseim között, de így még senki nem járt.

Az általános probléma, hogy köcsög a szobatárs, megzabálják a kajáját, undorító a wc, hangos a szomszéd szoba, stb. Ilyenről még nem hallottam! :)

Egyébként ezt nem azért mondom, mert nem hiszem el, csak azért, mert nem ez az általános! :)

2015. jan. 29. 23:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálunk meg pont azzal nem volt gond. A szobatársaimmal mindent megosztottunk, ha főztünk, együtt dobtuk hozzá össze a dolgokat, ha úgy adódott, még ruhát is adtunk kölcsön. A wc meg mosdó a takarítók dolga volt, mivel folyosónként egy volt, a szobában csak egy csap volt, de azt mi takarítottuk, ha eldugult, azt is magunk oldottuk meg. Egyébként eleve igyekeztünk tisztán tartani a szobát, de minden héten kétszer felsöpörtünk/felmostunk. Pont hogy a szobatársakkal és a szomszédokkal nem volt baj.
2015. jan. 30. 00:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor te ilyen szempontból szerencsés vagy. Akár ha itt is elolvasol néhány kolis kérdést, mindenkinek hasonló problémái vannak.
2015. jan. 30. 11:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem hangzik olyan rosszul. Köszönöm hogy meséltek közben,így legalább sokat megtudok. :)
2015. jan. 31. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!