Most akkor a K. O Pfeffer az borsspray, vagy paprika spray? (Tovább lent! )
Sziasztok!
Be akarok ruházni egy paprikaspray-re, és találtam is egy weboldalt, ahol elég olcsón hozzá lehet jutni, de viszont Én úgy tudtam, hogy a K.O Pfeffer az egyik legjobb paprika spray a piacon, de itt azt írják, hogy borsspray, valaki segítsen nekem, hogy most akkor mi a helyzet?!
Köszönöm előre is!
Megnéztem, de a paprika is pfeffer németül!! Eközben találtam a wikin egy ilyet: "Félrefordítás
A parprikasprayt helytelenül sokszor borsspraynek fordítják, mivel angolul mindkettő peppert jelent (Chili paprika, illetve Kubebabors), ennek hatására beépülőben van a köznyelvbe is."
Viszont akkor nem értem ezt a weboldalt: [link]
szántóvető:
Igen, erről az oldalról jövök. Amint elküldtem a válaszomat, láttam, hogy Te is ezt linkelted be.
Oleoresin Capsicum hatóanyagú PAPRIKAspray. A pepper németül bors, de angolul vagy bors, vagy paprika.
A paprika régi magyar neve törökbors.
A borsspray félrefordítás, ilyen nincs. Helyes magyar elnevezése a paprikaspray.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!