Joga van valakinek 2 évvel (! ) egy cikk megjelenése után kifogást emelni így? (körülmények lenn)
Készítettem egy interjút egy görög származású, magyar anyanyelvű fiatalemberrel (az édesanyja magyar, az apja görög, szóval a vezetékneve görög), aki egyébként Magyarországon él, a kinti gyökereiről(kint született), hogy hogy éli meg a görögségét, stb. Az interjú még 2 éve készült...és megjelent egy lapban.(A srác 1974-es születésű, tehát két éve is bőven, jócskán elmúlt már 18 esztendős, azaz 2 évvel ezelőtt is bőven felnőttkorú volt).
S az édesanyja ma valahogy megtalálta a neten ezt az interjút, nem volt nehéz, csak vissza kellett keresni egy kis Google-lel, lévén, a fiának elég egyedi neve van, és halálosan kiakadt, miket beszélt a fia, és hogy töröljem én(!) le a cikket... Az akkori főszerkesztő elfogadta az írást, ma már nem az a főnök, s a mostani rámbízta, mi legyen...
Ti mit tennétek?
Azt tudom, ha egy cikket letörlök, ami kinn volt az oldalon valaha(ráadásul 2 éven át), az épp Google szempontjából borzalmas...
Semmit nem tehet a mama ellened. A site helyezése szempontjából már oszt, nem szoroz.
Ha nagyon izgágának látod a csajt, a békesség kedvéért leveheted, bár lehet azt meg a srác sérelmezi majd. Esetleg kérdezed meg őt, ha még tudod telefonszámát, email-címét.
Közben még eszembe jutott valami: Ha nyomtatott újságban jelent volna meg, mit tenne a kedves mama? fel kellene keresni minden családot, s ha még megvan a lap ollóval kivágni?
Mivel nagykorú volt srác, harmadik félnek semmi beleszólás nincs. Akkor sem, ha a mama. Akkor lehetne, ha gyámság alatt állt valami fogyatéka miatt, s te erről tudhattál. Akkor is csak abban az esetben, ha megsértetted a jó hírnévhez való jogát, emberi méltóságát, vagy más érdeke szenvedett csorbát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!