. Melyik a jobb? Császárfa vagy Oxyfa?
Hát attól függ, mire akarod! Ha csak egyet akarsz a kertbe, akkor mindegy.
Ha viszont szeretnél vele nagy területet beültetni, akkor inkább az Oxyfa, mert ahhoz van olyan lehetőség, hogy előre leszerződnek veled arra, hogy visszavásárolják a faanyagot, és a köbméter árat is előre tudni fogod. Ez biztonságosabb, mert biztos nem marad a nyakadon a fa.
Hogy érted a garanciát? Ha nem tetszik a fa elviszik?! :)
És a hitelesítések? ... azt hiszem nekem ez bonyolult!
Azt jelenti, hogy ültetéskor előre (!) megegyeztek abban, hogy mennyi pénzt kapsz, amikor a fákat kivágod/kivágják, így nem ér meglepetés a végén. Szerződés, stb.
És az ültetvényeket sem fedi homály, ki lehet menni megnézni őket személyesen vagy neten is lehet nézegetni. Rendesen gondozzák az ültetvényeket, elkerítik, stb. Ráadásul még az atyaúristen is hitelesítette őket (KPMG, Bureau Veritas).
Igen, a császárfa és oxyfa is paulownia. Az oxyfa hátterében óriási marketing és szöveg van, tapasztalat alig.
Normális referencia ültetvény hol nézhető meg?
Szia, mennyit kerestél a beszervezésekkel?
310 000Ft 33 db fáért, én balga meg 300Ft-ért vettem, ami 33 esetén 9900Ft, valamit nagyon elkúrtam és még hálózatot sem építettem :(
Amit én találtam 5m3-re van átvételi garancia, de az árra nem volt, illetve 1m3 premium plusszosra volt 50 000-es garancia, mindez 1ha-onként. Ez engem eltántorított 4*4-es ültetésben csak a palánta költség 5 871 212 Ft, erre jönne a vadvédelem, telepítés öntözés, gondozás, stb.
5 évente 150 000Ft biztos bevétel 25 éven keresztül, kb. 7 milliós befektetéssel számomra nem pálya!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!