Mikor lesz igazi tél?
Szerintetek lesz-e még egyáltalán esély arra itt Magyarországon, hogy kemény telek legyenek? Kemény telek szó alatt azt értem hogy -20°C vagy attól kevesebb, meg méteres hó.
Hallgatom az öregeket, mindig mesélik hogy az ő gyerekkorukban nem győzték az emberek lapátolni a havat.
Én személy szerint nagyon örülnék neki.
Ez már nem tél ami most van. Január közepén 4-5°C, meg eső... ez semmise...
Miért lenne jó a -20 fok, vagy a havat lapátolni, mikor elég ha leesik 5cm hó és szinte megbénul az ország, a márciusi havat is az osztrákoknak kellett letakarítaniuk az utakról...
Egyébként bármikor lehet komoly tél, sajnos az időjárás kiszámíthatatlan, de a jégkorszak előtt kb. a mostani télnél is enyhébb volt az idő itt a Kárpátmedencében. Szubtrópusi éghajlat, pálmafák stb. A kérdés inkább az, hány százezer vagy millió év mulva lesz itt újra kellemes az éghjlat.
Lapátolni, sztem nem sokáig tart.
Szánkózni, hógolyózni nem jó dolog, és sztem 1 kicsit aggaszt hogy közeledik a globális felmelegedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!