Hogyan írjuk helyesen: Mars-kutatás vagy Marskutatás?
Figyelt kérdés
Mind a kétféleképpen láttam, ráadásul a HVG-ben, ami szerintem elég megbízható a helyesírást illetően.2015. jan. 18. 11:03
2/4 BringaManó válasza:
Kötejeles.
(Az OH. 1035. o. szerint is.)
Ha erre gondoltál: [link] akkor ne aggódj, van abban a cikkben "sugárzás-mérési" is, pedig ez meg egybeírandó volna.
Itt pedig van "nylon"-nak írt nejlon:
Tovább is van, mondjam még?:
"Steve Jobs-ként" – helyesen Steve Jobsként
"videóchaten" – videochaten
(valamint egy elégpelés: "cikkeinben";
meg egy gyorsan helyett "gyors")
stb.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A nyomtatott példányokra értettem, hogy nagyon ritkán van bennük helyesírási hiba.
2015. jan. 20. 08:08
4/4 BringaManó válasza:
Igen, a nyomtatás más, ott valóban ritka. (Ott még azt is el tudom képzelni, hogy talán direkt írták ilyen rendhagyó módon, valami okból, de szövegkörnyezet nélkül nem szeretnék tippelni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!