Van egy Streo Dolby Sound Professional Fejhallgatóm azon szoktam számokat készíteni egy programmal, Hogyan csináljam meg úgy hogy olyan jól lehesen hallani a hangfalón mint a fejhallgaton?
Gagyi a "hangfalód". :D
Egy jó fejhallgatóval valóban nehéz felérni, de jobbfajta hifi hangsugárzókkal simán el lehet érni azt a részletességet, mit egy jobb fejhallgatóval. És levegősebben is szól, több tere van a hangzásának. Más felől, a fejhallgatóval az is a baj, hogy részben, vagy egészen zárt rendszerű. Felerősíti a fülzajokat (mint amikor nagyobb csigaházat, vagy poharat szorítasz a füledhez és hallasz egy jellegzetes zúgást). Nos, hangfalaknál ez a jelenség nem jelentkezik.
"Az a hasonlat hogy a fülemhez rakok egy poharat agy valami ilyesmi akkor már fl studion egyből az ilyen phasers vagy víssz hangra gondoltam."
Ezt fogalmazd meg újra, légyszives! :)
Egyébként azért írtam a poharas dolgot, mert ha a füled minél jobban elzárod a külvilágtól, egyre erősebben jelenik meg a zúgás, ami rontja a részletgazdagságot. A halk hangok, apró részletek egyszerűen elvesznek a zajban.
Sz**ok a hangfalaid, vagy az erősítőd. Vegyél aktív monitor hangfalakat, azok szerintem még a fejhallgatódat is kenterbe verik, azt használnak stúdiókban, vissza adnak olyan hangokat, amiket a hifi-k, vagy fülhallgatók elnyomnak.
Egyébként tényleg jobb hangfallal dolgozni, mint fülessel, egészségesebb, és jobb a hangzás, szabadabban terjed a hang, csak tegyél hangfogókat a szobád falaira, google-ban keress rá és olvass utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!