Mennyibe kerülhet visszaküldeni egy terméket Koreába?
AZ a baj, hogy innen rettentő drága a posta odafelé. Függ a súlytól, óriási pénzeket akaszthatnak le rólad a postán. Előtte mindenképp érdeklődd meg az árát. Nekem 1 éve olyan volt hogy pár dekás csomag volt de vagy 3000 FT-ért vitték volna valahova (nem tudom már hova) a termék értéke meg olyan 300-400 Ft- volt. Sima tracking nélkül. Csak "szabadon". Nem érte volna meg, így mondtam h jó, megérkezett és viszontlátásra. Aztán máshonnan rendeltem egy újat, de az eladóval megbeszéltem h azért nem küldöm vissza mert 10Xes áron lett volna a visszapostázás, így valahogy barátibb módon rendeztük le. Sajnos kínából meg hasonló helyekről jön a a leggyakrabban a free shipping mert nekik így is megéri. Itt nálunk nagyon nem free.
Remélem picit azért tudtam segíteni.
A magyar törvények szerint internetes vásárlás esetén 14 napon belül el lehet állni a vásárlástól, de a postaköltség a vevőé. Igen ám, de ha hibás terméket, vagy mást kaptál, akkor az eladó költsége a visszaküldés is.
Ha tudsz angolul, akkor nyiss erről egy disputát vagy mit, mert véleményem szerint neked nem lenne szabad fizetni ez esetben.
16:10 Jóember, szövegértés?
Segítek: azért írtam le a magyar szabályt, mert
- magyarországi a vevő;
- a szállítási cím magyar.
Ezen felül:
- Nem lehetünk sokan, akik ismerik a kínai törvények ide vonatkozó részét;
- Hacsak nem idióták szerkesztik ott a jogszabályokat, alighanem ők is hasonlóan szabályozzák.
Végül:
- az ebay is hasonlót ír.
Még szerencse, hogy a Paypal idén 12 alkalommal megtéríti a visszaküldés költségét:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!