Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A fizikát nem értem és jó...

A fizikát nem értem és jó esne egy kis segítség. Ez a kérdés: egy sólyóm a 2km-es utat 180s alatt tette meg. Mennyi a sebessége?

Figyelt kérdés

2015. jan. 7. 14:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
nem érted hogy kinyitottam már vagy 50-szer a könyvet?! te nagyon hülye. NEM ÉRTEM!!!!akár mennyire akarom megértem nem megy fogd fel. és menj mást hülyíteni nyomorék. nem kértem hogy pofázz ide meg itt okoskodj. el lehet menni máshoz okoskodni. nem érdekelsz fogd már fel.
2015. febr. 1. 21:17
 12/13 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen ez nem is fizika. egy egy ált. iskola 2-3 osztály matek feladat. OSZTÁS.

Teljesen igaza van annak aki azt mondja, hogy nem akarásnak nyögés a vége.

Nem kell 50x kinyitni azt a könyvet, elég 5x de akkor el is kell olvasni.

Ja és nem rinyálni kell hogy nem megy, hanem nekiülni és megtanulni.

Ez azért nem atomfizikás példa, hogy ne értse meg az ember kb 60-as IQ felett.

2015. febr. 1. 22:18
 13/13 2xSü ***** válasza:
55%

Úgy kíváncsiságképpen néhány kérdés. Járjunk már utána, hogy mit nem értesz, miért nem érted, hátha sikerül valamit megértetni.

1. Eltelt a kérdésfeltevés óta egy hónap. Azóta sem érted, hogy hogy kell megoldani a feladatot?

2. Ha azóta érted, akkor mennyire tűnik a feladat triviálisan pofonegyszerűnek? Mondjuk te egy hasonló kérdésre hogy reagálnál?

Ha nem érted, akkor:

3. Egészen pontosan mit ír a tankönyv a sebesség kapcsán? Mit ír arról, hogy mi a sebesség, és hogyan kell kiszámolni.

4. Ebből a leírásból pontosan melyik az a mondat, képlet vagy jelölés, amit nem tudsz értelmezni?

5. Nincs a tankönyvben egy példa, és órán sem csináltatok meg egyetlen feladatot sem, ami megmutatná, hogy egy ilyen esetben hogy kell számolni, mit kell felírni, mit kell mivel osztani?

(A válaszaidból a „te nagyon hülye” jellegű részeket nyugodtan kihagyhatod. Ez sem a válaszaimra, sem az érzelmi állapotomra nincs kihatással. Nyugodtan írhatsz ilyet is, de időt és energiát spórolsz meg, ha ezt elhagyod. ;-) )

2015. febr. 2. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!