Szerintetek meg lehet tanulni 150 oldalt egy nap alatt?
Attól függ milyen mélységben, és miről szól...
Ha matematikai levezetéseket akarnál bemagolni, amiből egy szót sem értesz - az kizárt, abból egy oldalnyit se
Ha a nagyszótár első 150 oldalát, vagy történelmi évszámokban, gazdasági termelési adatokban bővelkedő szöveget - akad akinek kiváló memorizálási képessége van, de a többségnél szintén kizárt (aki képes ilyenre, az is totál elfelejti 2-3 nap után)
Ha olvasmányos szövegről van szó, aminek vissza kell adni a történetét, a lényegét, és olyasmiről szól, ami az embernek mond is valamit - akkor azt meg lehet
Módszer?
Én mindig kijegyzeteltem a lényeget (vázlatot írtam) egy lapra, amíg azt csináltam, szinte meg is tanultam. Ha hosszú lett, tovább tömörítettem elférjen egy kis lapon az igazi lényeg. Az az elv, hogy egyszerre egy oldalnyinál több hülyeség úgy sem fér az ember fejébe, addig tömörítsd. Ha 150 oldal az eredeti, ha 1500, akkor is 1 oldalra férjen el a tartalma. Azt utána már pár perc alatt meg lehet tanulni. (Főleg, ha maga csinálta az ember és nem mástól kérte el, ugyebár.) Még annyi kell, hogy vizsga előtt reggel újból átfutod, és főleg az ilyen számadat jellegűeket előtte újra próbáld memorizálni, azt muszáj, mert az úgyis csak pár óráig marad benne az ember fejében. A szöveges rizsa tovább megmarad.
Sok sikert!
Persze, simán.
A világban sok minden működik oda-vissza, tehát ha 1 oldalt meg lehet tanulni 150 nap alatt, akkor 150 oldalt is simán meg lehet tanulni 1 nap alatt.
"Amugy anatomiarol van szó. De koszi remélem össze jön :)"
Sok sikert! Mi is reméljük, nem sebész leszel, hanem grafikus! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!