Valaki megtudná nekem azt mondani, hogy Németországban ( a bajor részen ) reggel hány órakkor kezdődik a tanítás?
Hát figyelj én már második éve Münchenben tanulok és úgy vettem észre hogyha valaki a magyarországi tananyaggal boldogul, akkor nem lesz neki nagy megerőltetés itt sem(persze csak akkor ha a nyelv nagyon jól megy)
A tananyag szerintem valamivel kevesebb és vannak tantárgyak amik később kezdődnek. Itt pl. kilencedikben kezdik a kémiát. Vannak olyan tantárgyak is amiket meg otthon nem tanítanak (tudomásom szerint).Ilyen pl. a latin. Szerencsére nekem sikerül a magyarral kiváltanom tehát ha ezt ti is valahogy el tudjátok intézni akkor nem nagy probléma, de egyébként az én osztályom átlaga latinból ötös körül van szóval nem a legjobb(ez otthon kettesnek felel meg). A diákoknak több joguk van.
Mi szervezzük a külföldi osztálykirándulásokat az ünnepségeket szinte majdnem mindent.
Még tudnék sokat mondani de ezek szerintem a legfontosabbak amiket tudnod kellene.
Itt az átlag gimnázium 8 osztályos.
Én tanultam általánosban németet tanárhoz is jártam sőt még önszorgalomból is tanultam de meg kell mondjam az első pár hét nekem nehéz volt. Kicsit hozzá kellett szokni a bajor kiejtéshez beszédtempóhoz stb.
A beszédet viszont gyakorolni kell majd ha kimész.
Ajánlanék egy könyvet ami nekem nagyon bejött.
Én abból tanultam a legtöbbet németül.
Assimil Németül könnyűszerrel. Nagyon érdemes megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!