Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Elakadtam az életben. Mitévő...

Elakadtam az életben. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

A tervem meg van, nem tudom hogy, jó e vagy rossz, de a körülményekhez viszonyítva úgy érzem hogy, jó!

Szóval jelenleg 18 éves vagyok (FIÚ) és most középiskolában tanulok, gépi alapismereti szakmán. 11 osztályba járok az iskola nem valami jó sem a tanárok sem a diákok ill. az osztálytársak bővebben: a tanárok nagyon sokszor nem jönnek be órára szval nincs megtartva az órák, be jön egy helyettesítő tanár de nem csinálunk semmit, telnek a napok egyszer megjelenik a tanár és akkor írjuk egy TZ. ( ilyen a magyar német ) Vannak olyan helyzet hogy, a tanár semmit nem tanít csak adja fel a leckéket meg a kis vizsgára a tételeket ez a töri ill. még a németet is hozzá lehet tenni ha bejön a tanár (nekem 11.ben német töri "kis érettségi " 12ben év elején matek és magyar, majd a normál) szval én kidolgozom a tételt nem tudom hogy, jó e de meg kell tanulni mert vizsga anyag és 4 jegyes ez német, töri meg ha kidolgozom magamtól, szenvedek vele az rossz de ha wikipédiáról kinyomtatom szóról szóra az 5 osztályzat. A matekórán meg bejön a tanár megcsinálunk pár könnyű feladatokat, és dogán meg EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI FELADATOK VANNAK BENNE !

Az osztálytársaim desodorral gyújtogatják egy mást meg órán tekerik a füves cigit és aki meg figyelni szeretne az órán (ami heti 2x van megtartva) az meg nyomi stréber. Az igazgatóval beszéltünk páran hogy, nem-e lehet változtatni ezen erre ő, nincs diplománk ne pampogjunk viseljük el.. Az egyetlen normális tanár az ofő aki második félévtől le ad minket mert elege van az osztályból. És itt jövök én a képbe sulit nem tudok váltani (már tudom hogy, rossz szakmát kezdtem el nem szeretem és nem is akarom csinálni) német és matek kivételével 4 tanuló vagyok matekból 2.5 német 1.4! Már tudom hogy, év végén meg fogok bukni németből ( de előző iskolámban 4 tanuló voltam, szval nem perfekten de tudok németül) . Vidéki vagyok nagyon szeretek vezetni van már autóra és 125 motorra jogsim motort már 5-6 éves korom óta vezetek kocsit kb 15 évesen kezdem el nagyon sok mezőgazdasági gépet vezetem, vezetek a szünet alatt (2 hét ) kocsival 1800 km mentem kis szállítási melók. Egyik ismerősömmel elmentem Hollandia német angol kamionos fuvarra nagyon megtetszett és már régóta érdekel. Szval úgy döntöttem hogy, leteszem a 2 eüt és elmegyek transittal nemzetközizni (apu haverja azzal megy, vele is voltam kint egy hetet, szintén megtetszett). Helyem is lenne a cégnél , a kint lét nem zavar nem zavar hogy egy kocsiban kell élnem. Kiskorom óta ink. a magányt (egyedüllét) kerestem, nem szeretek sok emberek közt lenni. Nem szeretek egy helyben élni menni szeretek látni dolgokat. Egyszóval vezetni nagyon szeretek az egyetlen tevékenység amiben nyugodtságot és örömet tudok szerezni magamnak mást már nem igazán szeretek csinálni . És a jövőre tekintve pedig majd a C+E Gki sofőrkártya stb. Mikor pénzem lesz rá ill. betöltött életévem ! Remélem még olvassátok mert nagy segítség lenne ha tanácsot ötletet adnátok vagy egy + vagy – hozzászólást. Vissza a sulira. Engem nagyon zavar (tudat bennem van hogy meg fogok bukni mert lehetetlen átmennem ) de próbálkozom. És akkor úgy terveztem hogy ha idén meg bukok akkor el megyek transitozni . Lenne e jövőm ebben a szakmában érettségi nélkül ??? nektek mi a véleményetek!? . A mindennapjaim gyomorgörccsel és hányingerrel zajlik hogy, mi lesz a suliban… Kivéve mikor vezetek akkor megszűnik minden ! Szabadidőmbe kamionos videókat nézem beszélgetek kamionosokkal ill. tanulom a kamionos külföldi nyelvet ( német kamionos köny). Egyfajta naplót írok hogy ép hól jártam mennyit vezetek (+ fényképpel kiegészítem ) önéletraj szerűen. Listát írok mi kell ehhez a sofőr élethez. Hétvégén vmikor 10 órát is el töltök ezekkel a tevékenységekkel. Érthetőbben szinte ez lett az életem.. Ezt szeretném csinálni de úgy érzem jelen állapotban nem támogat senki, akinek kellene hogy, támogasson (szívem szerint ) ő sem támogat. Most is vasárnap van holnap meg kell írnom egy 4 oldalas fogalmazást.. meg néztem nem is vettük nincs is benne az anyag (mármint a mű) a könyvbe, elkezdtem, jött a hányinger idegesség egyszerűen nem megy már a tanulás ink most ide írom panaszok és várok rá hogy, esetleg van e valaki aki elolvassa és segít nekem! nagyon kértségbe vagyok esve… Helyesírásért és a fogalmazásért elnézést kérek kicsit rossz passzban vagyok .. Válaszotokat várom. Egy kétségbe eset ifjú !

2015. jan. 4. 14:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Na én végigolvastam és a tanácsom a következő:

Én dettó ugyanígy voltam az esti érettségis suliban.

Volt egy tanár, aki a saját magánvállalkozása miatt csak alig járt be így 3.-ban tanultuk meg az egész 3 év anyagát mert akkor kaptunk normális tanárt. És akkor még net sem volt, hogy utána nézzünk.

Tehát a legfontosabb az összeszedettség.

Először is nézd meg, miből vagytok lemaradva. Összpontosíts arra.

A neten rengeteg német nyelvoktató oldal van ha végig böngészed akkor, minden kérdésedre találsz választ módszeresen menj végig azokon, amiket nem értesz és hidd el ragad rád annyi, hogy átmenj. Főleg ha már most is tanulod a kamionos szaknyelvet.

Azt a művet, amit vesztek keresd meg a neten vagy legalábbis biztos találsz róla elemzéseket.

Azt nézd át alaposan.

Én ha ilyen kétségbeejtő helyzetbe kerülök az első, hogy pihenek rá egy órácskát aztán nekiesek és azért sem hagyom magam. Végül is csak nyerhetek vele.

Ne add fel ne keseredj el hidd el a vizsgán a tanárok ott segítenek, ahol tudnak. Ez tapasztalat én már sok vizsgán túl vagyok.

Ha meg nem sikerül akkor pótvizsga de arra lesz pár hónapod és akkor feküdj rá alaposan ha kell fogadj korrepetáló tanárt vagy egy jobban teljesítő diáktársad talán tud segíteni.

A tanári karral kapcsolatban: hát az ilyenek nem pedagógusok nem is értem, mi a fenét keresnek a pályán.

Szerintem üljetek össze a többi tanulni akaró gyerekkel és fogjátok össze a szüleiteket és menjenek együtt be az igazgatóhoz és verjék ki a palávert.

Ha nem segít akkor irány a helyi tanfelügyelőség esetleg egy a polgármesteri hivatal.

Valakinek rá kell nézni arra, mi folyik ott, valaki felelős ezért. De mindenképp a helyi tanfelügyelőséget venném célba és panaszt tennék de nem egyedül ehhez kellenének a szülők is.

2015. jan. 4. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!