EGRI CSILLAGOK. Egyszer elolvastam, de van pár kérdés amire nem tudom:1. Milyen mesterségbeli tudás került hozzánk a töröktől? 2. Mire gondol az aki ma aszt mondja:"ő itt a főmufti? " 3. Mit énekel az öt olasz énekes Veli bégnek a jedikulában?
úgy tűnik nem igazán maradt meg, pedig nagyon jó könyv. ha nincs meg a könyv kéznél, mek.oszk.hu-n fenn van online.
itt van egy olvasónapló, 5 részre szedi a könyvet, így nagyjából tudni fogod melyik rész miről szól.
a válaszokat én sem tudom mindre pontosan, de egy órás munkával kikeresgélheted a könyvből, ha tudod hol keresd. Nem tudom mikorra kell megcsinálnod, de egy pár óra alatt ki tudod keresgélni.
Melyik kérdést hol keresd: (én nem keresem meg helyetted, nem hosszúak a részek, csak a saját emlékeim alapján próbálom betenni őket)
1.rész: 10, 11, 12,
2.rész: 7, 14, 15,
3.rész: 5, 17 (de le van írva az összefoglalóban is), 18, 19, 20 , 6, 3
4.rész: 4,
5.rész: 24
9.kérdés:a kis gyerekkardot még a történet elején Gergő kap Dobótól ajándékba. Megőrzi, és kisfia Jancsika megörökli tőle ezt. Amikor Jumurdzsák elrabolja Jancsikát, és Egerbe viszi, ezt a kis kardot dobja be a várba, hogy bizonyítsa, Gergely fia nála van, s érte akarja kicserélni a gyűrűjét.
13.kérdés: sztem Évára
16.kérdés: mondattan
21. kérdés: szerencsét hozó tárgy, mely megvédi a tulajdonosát minden bajtól.
22.kérdés: Mágikus erejű tárgy, ami a tulajdonosát megvédi minden rossztól.
25. kérdés: összefoglaló alapján menni fog (a 4-5 részben van az ostrom)
nekem is ilyen munkafüzetem van
szerintem már fölösleges választ írnom rá
már régen írtad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!