Radics Béla szerb származású volt, mert a neve alapján azt gondolom igen?
Köszönöm a válaszod!
Igen azt tudtam hogy angyalföldi, olvastam az életrajzát egy régi popzenészeket bemutató könyvben, de a származásáról nem tett említést ezért kérdeztem itt. Bár hogy roma név is lehet az meglep. De nyilván komoly ismeretekkel rendelkezel a névvel kapcsolatban hiszen téged is így hívnak ahogy látom. Te gondolom valóban szerb származású vagy hiszen s-betű nélkül írtad a neved. Ezt onnan tudom (gondolom),hogy én még voltam sorkatona mégpedig Kalocsán. És jó néhány szerb nemzetiségű katonatársam volt akik a környező településeken laktak. Bár a keresztneved az nem szerb, azt hiszem legalábbis, persze lehet tévedek, de nem rémlik mint szerb női név. Mert női névnek tippelem az a-betüs végződése miatt.
A mamám olasz.
Radics Gigi, Radics Béla politikus, Radics Béla prímás jut hirtelen eszembe a romák közül.
Bizony Magyar volt Béla Kapitány.
Annak is tartotta magát, sem szerbnek, sem cigánynak, aki ismerte Őt személyesen, az tudhatja igazán :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!