Mindenkiből lehet iró, vagy arra születni kell?
Elsővel értek egyet. Bár abban van valami, hogy "írónak születni kell", mert nem mindegy, milyen környezetben nősz fel, kik a szüleid, miken mentél át, és hogy mennyire vagy érzékeny bizonyos dolgokra. És a személyiségedtől is függ. Ha bulizós típus vagy és azt mondod, hogy csak a kötelezőket olvasod el, nem leszel olyan jó író, mint mondjuk Rowling. Ő egyszer azt mondta, hogy Hermionét, aki falja a könyveket, magáról mintázta. A fiatalkori önmagáról.
A másik, hogy sokat kell gyakorolnod, nem csak olvasnod. Először írsz egy novellát, nem sikerül. Majd még egyet és még egyet, és a tizedik-tizenötödik már egész jó lesz. Aztán belekezdesz egy regénybe. Az első fejezet rossz lesz, kezded újra. És így tovább.
Én két és fél éve dolgozok egy regényen, és fél éve kezdtem újra, de az eredetit nem töröltem.
Az alábbiak szerint mindenkiből lehet író:
mert mindenkiben meg van az írás képessége, csak elő kell hozni az emberből, aztán ezt továbbfejleszteni. Persze itt sem állítják, hogy mindenkiből mit tudom én milyen kiváló író lesz/lehet majd, de állítólag egy már elfogadható szintig bárki el tud jutni az itt felvázolt módszer segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!