Mennyi idő alatt lehet megtanulni zongorázni?
Für Elise-t könnyű darabnak mondják, de van pár része amit kezdőnek igazi kihívás lejátszani. Úgy tudom zeneiskolában 4.es tananyag. Én mondjuk két hónap otthoni tanulgatás után tudtam lejátszani (az ismert részét, nem a teljeset).
Ami a lényeg: ez teljesen rajtad múlik. Meg persze a tanáron, ha skálákat és sok elméletet kezdtek tanulni akkor nagyon sokáig eltarthat.
Attól függ, mi a cél. Meg lehet tanulni akkordozni, ezeket variálva és fordítgatva egészen jól el lehet boldogulni. Ha ebbe energiát teszel, egy-két év és eljuthatsz olyan szintre, hogy jól szórakozz. Ha komolyzenét szeretnél tanulni, akkor sajnos nem hagyható ki a megfelelő előképzés. Összhangzattan, szolfézs, zeneelmélet....fájdalmas út. De ha kihagyod, hamar elakadsz az úton. A komolyzenei utat hosszabbnak, de hasznosabbnak találom, mert alapot ad a későbbi könnyűzenei irányokhoz, mivel a technikai alapok meglesznek és bizony a könnyűzenében is kell a zeneelmélet, mert azért az sem olyan "könnyű" :-)
És hogy az milyen hosszú? Egyéni képesség és ráfordított energia, tanár kérdése.
Sok sikert! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!