Nektek milyen karácsonyi szokásaitok vannak?
mi halat csinálunk
meg mézes kalácsokat
de elôte a fát felöltõsztetjük
azon gondolkoztam én is hogy fújak rá mû hót vagy vegyek ezüst fát?
szetinted melyik jobb?
Bocs, de feldíszítjük (nem feldíszítsük, mert az felszólító mód: Díszítsük már fel a fát! pl.), és befújjuk két j-vel.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: nálunk mindig hal a menü, pontyszeletek kirántva majonézes krumplival vagy krumplipürével, előtte általában húsleves, most is az lesz, utána némi sütemény, nem sok, mert elhízni nem akarunk, de megcsináltam a kedvenc süteményemet, a vaníliás-mandulás kiskiflit. - Kora délután, úgy 4 óra tájban jön a Jézuska, előtte eloltjuk a lámpákat a szobában és meggyújtjuk a gyertyákat a karácsonyfán (nálunk még igazi gyertyák vannak), körbeálljuk, elénekeljük a Mennyből az angyalt, aztán elfújjuk a gyertyákat, felkapcsoljuk a villanyt, és mindenki megkeresi a fa alatt az ajándékát. Gyerekkoromban ilyenkor elkezdtünk az ajándékokkal játszani, mert általában társasjátékot kaptam, utána meg folytattuk römivel, amit szintén nagyon szerettem játszani, de most nem römizünk már, mert a párom nem szereti a kártyajátékokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!