Mit jelent a "Sanaro"?
Nem tudom pontosan,hogy kell írni azt hiszem így.
Na ez lenne a kérdésem,hogy mit jelent ez,mivel sokszor hallom a Naruto-ban Sakura szájából...Mi a jelentése pontosan?
A word Sakura from Naruto always shouts out when she's pissed or extremely excited. Could be used as "Alright, damnit!" or "F*ck yeah!"
"Shannaro! My parents always treat me like babies!"
"Shannaro! Good job, Naruto!"
Pontosan, ahogy az előző írta! Esetleg, ha nem tudnál akkor szabad fordításban el mondom, hogy miről van szó, ha pedig tudsz akkor ez tárgytalan és elnézést!:)
Ezt a szót Sakura szokta üvölteni a Narutoban amikor dühös vagy nagyon izgatott. Lehet használni úgy, hogy "Rendben, b*ssz*meg" (vagy fr*ncba), vagy "Fuck yeah" (gondolom ez érthető:D)
"Shannaro! A szüleim úgy bánnak velem, mint egy babával!"
"Shannaro! Jó munkát, Naruto!"
És így a végén meg említem ismét, hogy ez szabad fordítás, máshogy is lehet fordítani némely szavakat és akkor máshogy hangzik, tudom én is!:D
Így van, ahogy az előzőek írták, a "shannaro" Sakura saját felkiáltása. Lehet káromkodás ("a francba"), lehet izgatott lelkesedés ("ez az!").
Kicsit olyan, mint Naruto folytonos "-dattebayo" mondatvégződése, ilyen hivatalosan nincs a japán nyelvben, de a mangarajzolók sokszor találnak ki új felkiáltásokat, hogy az olvasóknak legyen mit utánoznia, átvennie, mert ettől közelebb érezhetik magukat egy-egy szereplőhöz.
Viszont mint angolos, nem bírom ki, hogy ne javítsak bele a magyar fordításba, mert néhol egyszerűen teljesen más lett így a jelentés: a "good job" nem "jó munkát" (mintha most menne dolgozni), hanem inkább "szép munka volt!" (vagyis már elvégezte)
És a "baby"-t se babának fordítsuk, mert azt inkább játékbabára érti a magyar nyelv, hanem "kisbaba" inkább. De legjobb, ha simán kisgyereknek fordítjuk: "a szüleim kisgyerekként kezelnek"
Utolsó, a kisbaba és a baba nálam ugyan azt jelenti.
Viszont a kisgyerek helyett utólag nézve a csecsemő fordítás sokkal preferáltabb lett volna! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!