Vettem egy defenol CS gázspray-t. Az lenne a kérdesem, hogy ez hogy hat kutyák ellen?
Jah, már csak az a baj h pepper hatóanyagú spray jelenleg utcán nem viselhető, csak CS, szabálysértési büntetést
rónak ki ha megtalálják nálad az utcán. Viszont erősen ittas, vagy drogos embernél más
nem nagyon hat. Nem, az orkoknál sem.
A CS gáz csak ember ellen ér valamit, magas koncentrációban, ami sajnos nem jellemző a német gyármányú gázspray-k ra. Azért egy embert megfékezhetsz vele ha nem esel pánikba és szakszerűen használod.
Állatok ellen viszont semmit sem ér. Én fújtam le kutyát, macskát CS gázzal de azon kívül hogy a macskák félnek a szisszenéstől szépen álldogálnak a permetben, sajnos a kutyákra is ez a jellemző.
A pepper spray meg még emberek ellen is olyan, hogy vagy hat vagy nem, sokan meg sem érzik csak köhögnek tőle egy kicsit, kutyára semmit sem ér, pedig nem egyet fújtam össze közelről pepper spray-val, ha nem lett volna kerítés megtámadott volna több is, a lefújás után.
Viszon ami hatásos volt, az a CN gáz, na azt nem bírják elviselni, annál jobban már csak a szalmiákszesz hatásosabb, létezik ilyen spray, Bodyguard néven.
CN hatóanyaggal a Pajzs5000 és az Antihund, ez utóbbi kutyák ellen lett kifejlesztve.
Itt nézz körül.
Ennyi hülyeséget rég nem olvastam. A viselés lehetősége a spray töltőtömegétől függ. Ezért lehet csak kis flakonosakat kapni fegyverboltban vagy benzinkúton. A szabadpiaci változatok eleve nagyobbak 2x, azaz 40ml -esek. Rendőr meg ne lássa nálad. Szabálysértés ugyan de ha használod ,bevisznek, jegyzőkönyveznek stb. A kutyák ellen pedig egyik sem hatásos. A szomszédom most fújta le a kölyök vizslámat vele mert fél a kutyáktól.Senkinek semmi baja nem lett tőle. Kihívtam a rendőrséget, előkerült a speciális kutyariasztó spray. Mivel személyi sérülés nem történt így nem lett ügy belőle.(ami késik nem múlik) Ha pedig félsz a kutyáktól ne kísérletezz fegyverekkel mert fordítva sülhet el. (főleg ha én is ott vagyok)Egyszerűen kerüld el őket.
Ja, létezik ultrahangos hangfegyver is. Az is béna, hatástalan. Akkor ajánlom inkább a sűrített levegős(flakonos) dudát. Garantálom ,váratlan meglepetést tud okozni állatnál és embernél is. Szembeszélben és zárt helyen is használhatod.
Aki pedig állatkínzáshoz kér tanácsokat, kapja be!
Utolsónak!
Már ne is haragudj, de te beszélsz másokra hogy hülyeséget írnak, akkor te mit csinálsz?
A gázspray-k hoz, bármekkorát meg lehet venni, legálisan, a 20 g töltőtömeg korlátozás csak a közterületi hordásra vonatkozik. Támadás esetén pedig nem legális eszközzel is lehet jogosan védekezni, javaslom a hatályos jogszabály elolvasását, nem kellene zagyvaságokat terjesztened.
A kutyádat meg tartsd szabályosan pórázzal szájkosarazottan és akkor nem fogják lefújni mert nem lesz miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!