Ki az, aki áttért a normális cigiről az e-cigire és ezáltal sikerült leszoknia?
Nekem sikerült, másfél éve 30 év dohányzás után.
Egyik percben még rendes cigit szívtam, azóta csak e-cigit.
Csak normális e-cigit kell venni, nikotinos folyadékkal.
Először is az e-cigi nem leszoktató eszköz. Az e-cigi egy alternatíva, a dohányterméktől különböző nikotinbeviteli lehetőség. Nem leszoksz vele, hanem megváltoztatod a módot, ahogy nikotinhoz juttatod a szervezetedet.
Ettől még felhasználható arra, hogy megválj a cigarettától, és ha ez a cél, a későbbiekben az e-cigit is leteheted vagy nikotinmentes utántöltővel használhatod, de az elsődleges felhasználási terület nem ez, hanem hogy lehetőséged legyen a nikotinfüggésedet dohány és égéstermék nélkül kielégíteni, ezáltal jelentősen kevésbé káros formában jutni nikotinhoz.
Milliós nagyságrendű világszerte az elektromos cigaretta felhasználóinak a száma. Köztük nem kevés a hosszútávú használó, illetve olyan, aki már nem használ többé dohányterméket, vagy akár nikotinos utántöltőt sem.
A siker legnagyobb részt azon múlik, hogy megfelelő készüléket, folyadékot használ-e az illető, és tudja-e, hogyan kell ezeket helyesen használni. Akik kipróbálnak valamilyen e-cigit és végül visszatérnek a dohányzáshoz, gyakorlatilag száz százalékban azért teszik, mert nem vették a fáradságot, hogy utánajárjanak a témának, és/vagy nem voltak hajlandóak egy megfelelő szettért "sokat" fizetni, megvették a legolcsóbb verziót, ami aztán olyan is lett.
Ha nem akarsz zsákba macskát venni, nem szeretnél úgy járni, hogy végül megint a cigihez nyúlsz, vagy hat készletet veszel, mire egy jó is lesz valamire, akkor vásárlás előtt erőltesd meg magad, és informálódj alaposan. A Google a barátod, az ecigi és a forum keresőszavakra el fog irányítani oda, ahol megkapod a megfelelő segítséget.
Én 27 év cigizés után, nem egészen 2 hét alatt álltam át az e-cigire. Viszonylag elég könnyegén.
Először nikotinost szívtam, aztán elég hamar rájöttem, hogy nem a nikotin az, ami miatt szívom, hanem a dohányzás élménye miatt, úgyhogy elég hamar ki is iktattam a nikotint. Semmilyen problémám nem volt vele, imádtam, de most már azt sem szívom.
Egyébként nem is értem, hogy az emberek miért hiszik azt, hogy a nikotintól függ az, hogy ők most dohányzónak számítanak, vagy sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!