Már egyórája tanulom a két oldalas történelmet és nemmegy a fejembe, és még van 2x annyi. Mittegyek? 14/L
első komizónak : nemtudok puskázni, mert a tanbá mindig felénk áll, mert ismer minket
második komizó : csak magolással megy a fejembe de nagyon lassan...
Nekem 70 oldalt kellett egy vizsgára megtanulnom történelemből, múlt hétre. Határozottan nem sorolnám a kedvenc tárgyaim közé.
Én azt csináltam, hogy vázlatot készítettem, rövidebb tételeket dolgoztam ki, illetve több forrásból tanultam, hogy többféleképpen olvassam el ugyanazt az anyagot. Értsd: egy tankönyv, egy netes kidolgozott tétel, az órai jegyzeteim, valamint az, amit én leírtam. Sikerült a 70 oldalt körülbelül 10 oldalra redukálnom, persze, géppel. Éjszakát nappallá téve ugyan, de 4-5 óra alatt sikerült kidolgoznom és elfogadhatóan megtanulnom.
Próbáld ki, hogy neked hogyan válik be. Egyeseknek segít, ha különböző színű szövegkiemelőkkel kiemelik a különböző fontos részeket a könyvben. A színek segítenek egyfajta képet megjeleníteni előtted, és jobban fel tudod idézni, hogy a könyv adott részén mely szövegrészlet volt, ha többször elolvasod.
Másoknak az válik be, hogy felveszik a saját hangjukat, amint felolvassák/felmondják a tételeiket és visszahallgatják.
Nagyobb anyagmennyiség esetén nekem nincs időm tanulgatni, magolgatni. Ezeket a módszereket alkalmazom, nekem idáig beváltak.
Csak ne felejtsd el elvinni a dolgozatkor használható segédeszközöket :) (pl. történelmi atlasz), mert én legutóbb a kapkodásban elfelejtettem szöveggyűjteményt vinni egy irodalom dolgozatomra. Nem lett jó vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!