Mit tehetek abban az esetben ha frissen vásároltam kb 1 hete az autót (használt 18 éves) friss műszakival, de most az autó biztosan nem menne át?
Sziasztok!
A Problémám a következő. Vettem egy autót osztrák, külföldről behozott. Kereskedő csak közvetített így minden papír az én nevemen van. A hirdetésben kifogástalan állapotban hirdette. Minden papírt ő intézett,és a műszaki vizsgát is. Tegnap elvittem szerelőhöz átnézetni, és ő közölte velem, hogy ez az autó nem menne át a műszaki vizsgán. 1 hét alatt nem tudnám szétrohasztani az alvázat tönkretenni a féket és szétkoptatni a vezérlést, így gyanítom hogy ez már ilyen volt. Van esélyem megtévesztésre hivatkozva kártérítést kérni? Vagy buktam az egészet. KPM-es vizsgát tett az autó amit azt mondták sokkal szigorúbb mint az átlag, de ezek szerint mégsem... Ha megbíztam volna benne lehet hogy a műszaki problémák miatt 2 éven belül (köv műszaki) nagyban elhaláloztam volna.
Futott már bele valaki hasonlóba? Ha Igen hogy tudta ezt kezelni?
Előre is köszönöm!
1. Autót nem veszünk úgy, hogy bemondásra lehisszük a müszik állapotot.
2. Mindenképpen vidd el másik szerelöhöz is, mert lehet, hoyg ez akar átverni.
3. Kártérítést semmi esetben sem kaphatsz, mert a vétel elött nem nézetted meg, tehát elfogadtad, hogy olyan, amilyen.
Sziasztok!
Köszönöm szépen a felvilágosítást! Műszaki állapotára ránéztem. Motor, funkciók rendben voltak, stb. stb. amennyire lehetett, alá is néztem, alányúltam. De a popszegeccsel (popszegecs feje síkba köszörülve.... az mit fog??) rögzíttet lemezt és a cunderes hegesztést nem láttam. Nagyon csúnya és igénytelen javítás volt, már ha lehet ez javításnak nevezni (természetesen eladási esztétikai javítás volt). A bajom az, hogy nem tudom lehet-e az ilyeneket javítani. Illetve javítás után átmegy-e 2 év múlva a műszaki vizsgán (tfh.: meg van rendesen csinálva). Mert azt mondta a szerelő hogy hiába van javítva nem fog átmenni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!