Pár hete a Duna parton találtam egy ágyút. Be kell szolgáltatnom?
A parton sétálgatva megbotlottam egy kiálló vas cuccban. Óvatosan kiástam és mikor lemostam, akkor vettem észre, hogy egy tökéletes állapotban lévő mini ágyút találtam. Teljesen sértetlen a gyutacs része is. Eddig csak a volt történelem tanáromnak mutattam meg. Ő azt mondta, hogy ez egy mozsárágyú lehet kb 150-200 éves, és talán anno egy török hajóról eshetett le, vagy azzal együtt süllyedt el.
Lehet belőle valami bajom ha megtartom?
(Első vagyok)
Maximum egy vállon veregetést kapsz érte, ha leadod az államnak, pénzt nem fogsz látni, ha csak nem egy régiségekkel foglalkozó gyűjtőnek adod el. Bár én a helyedben tuti, hogy megtartanám, mégis csak a történelem egy részét veheted kézbe ily módon. Meg aztán hányan mondhatják el magukról, hogy sétálgatás közben, szó szerint belebotlottak egy 200 éves mozsárágyúba. :D Mondjuk ha egy gyűjtő megfelelő árat mond érte, akkor az eladását is megfontolnám a helyedben :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!