Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mikor alakult az első könyvtár...

Mikor alakult az első könyvtár? És ki alapította?

Figyelt kérdés
jah és hol?
2010. jan. 30. 11:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Már az ókori Egyiptomban is léteztek könyvtárak, bár erre egyik feltárás sem talált még bizonyítékot. Ennek az az oka, hogy mind az akkori könyvtárak épületei mind pedig az íráshordozók könnyen és gyorsan pusztuló anyagokból épültek. (Agyagtéglából építették az épületet, az íráshordozók maguk pedig agyagtáblák, viasztáblák...stb. voltak) A könyvtárak kialakulását elsősorban az írásbeliség terjedése, az írásos emlékek megőrzésének gondolata és szükségessége tette olyan fontossá. Feltételezések alapján az első könyvtárat Noferirkaré uralkodásának ideje alatt alapította egy magas rangú tisztviselő, aki úgy emlegette magát, mint a könyvek házának alapítója.
2010. jan. 30. 11:36
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. jan. 30. 13:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Azt írják h a ferenciek terén lévő Egyetemi könyvtár a legrégebbi

[link]

2010. jan. 30. 14:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Az Magyarország legrégebbi könyvtára, nem a világé.
2010. jan. 30. 15:09
 5/7 anonim ***** válasza:
11:36-os vagyok. Könyvtáros vagyok, könyvtáros diplomával, szóval nekem elhiheted amit írtam.
2010. jan. 30. 15:11
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
Igen csak gondoltam érdekel vkit a magyar is... Nem volt benne a kérdésben,h akkor a világon v Mo.-on és nem mondtam egy szóval se h a kedves 1.válaszoló válasza nem helyes...:(
2010. jan. 30. 15:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Az ókori Alexandriában volt nagyon híres (nagy)

könyvtár (Museion)-

2013. nov. 25. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!