Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy diszkalkuliás...

Lehetséges, hogy diszkalkuliás vagyok, és nem vették észre?

Figyelt kérdés

14 vagyok. Voltam már pszichológusnál és gyógypedagógusnál is, csak enyhe figyelemzavart állapítottak meg, de mást nem is vizsgáltak.

A humán tárgyak jól mennek, a kézügyességemmel és a logikus gondolkodással sincs baj, de a számokkal egyszerűen nem tudok dolgozni. Már a szorzótáblát sem tudtam soha megtanulni, pedig mindent megpróbáltak, hogy a fejembe verjék... Egyszerűen nem ment. Kétjegyű számokat még csak-csak összeadok fejben, de háromjegyűhöz már mindenképp papír vagy számológép kell. Két éve állandóan bukok, mert nem megy, pedig korrepetálnak, néhanapján gyakorlok is... Mostanában nem túl sokat, mert ki nem állhatom már, rosszul vagyok tőle mert nem megy, úgy érzem teljesen hülye vagyok. Az irányokat is nehezen állapítom meg, pár másodperc biztos kell, hogy rájöjjek mi-micsoda (jobb, bal, észak, dél, stb). Az analóg órát le tudom olvasni, bár nehezen tanultam meg, de sokáig kell gondolkodnom, hogy mondjuk holnap reggel hétig hány óra telik el, vagy akár másfél óra múlva mennyi lesz az idő... Olvastam, hogy ezek tünetei. Lehet, hogy tényleg diszkalkuliás vagyok, vagy egyszerűen csak (nagyon) nem vagyok reál beállítottságú?

2010. jan. 29. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:

én is pont ilyen voltam.szintem minden "tünet" stimmel..

általánosban és gimiben végig korrepetáltak,mégis 2-es voltam.logikai feladatok viszont elég jól mentek(pl.kombinatorika ment a matekos részek közül a legjobban)Már fősulis vagyok(humán szakon)

3-ra érettségiztem matekból..magam se tudom hogy:S

sztem mindenképp beszélj a szüleiddel,így nagyon sok kudarc érhet...

2010. jan. 29. 19:29
 2/5 anonim ***** válasza:
*szinte
2010. jan. 29. 19:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen kérjetek anyukáddal (vagy apukáddal) egy diszkalkúlia-vizsgálatot a helyi nevelési tanácsadóban! Így biztosan eldől, hogy valóban az vagy-e, vagy csak egy-két tünet jelentkezik nálad.
2010. jan. 29. 19:31
 4/5 anonim ***** válasza:

megint 1 vagyok

amúgy nekem is a térlátásom is borzalom,én se tudok irányokat "bemérni",3D-ben gondolkodni,térkép leolvasása,tájolás is nehezen megy...

sztem ez se normális:O

Mindenképpen keressetek fel még egy szakembert..Biztos ami biztos

2010. jan. 29. 19:33
 5/5 anonim ***** válasza:
57%

A diszkalkuliások gyakran panaszkodnak az alábbi tünetekre:

Problémák az aritmetikai műveletekkel: összeadás, kivonás, szorzás, osztás

Nagyon gyakori ujjhasználat számolás közben

Nehézségek a vásárláskor, a visszajáró ellenőrzésekor, kosárban lévő termékek árának becslésekor

Probléma az idő leolvasásával analóg (mutatós) óráról, rossz időérzék

Nehézségek a jobb és bal megkülönböztetésében, nehézségek az égtájak meghatározásában, esetenként még iránytű segítségével is

Aritmetikai szabályok, formulák, képletek, sorozatok megértésével és megjegyzésével problémák

Nehézségek számolást igénylő játék közben az eredmény fejben tartásakor

A számolás megkönnyítésére a telefonon gyorsbillentyűre van állítva a számológép

ha ezek rád érvényesek,keressetek fel egy szakembert

2010. jan. 29. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!