Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen egy középiskolás...

Milyen egy középiskolás kollégium? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Sokat hallottam róla.Ink. csak jót.Lehet, h majd kollégiumba szeretnék menni.Még nem döntöttem el.Na de.Milyen ott az élet?Sokszor szívatják a kicsiket?Kapunk ott kaját?Hány órát kapunk kimenőként?Elvileg be kell ülni egy ilyen szobába ahol 3 órát kell tanulni.Az milyen?Hogy zajlik le?Akkor..Lehet ott aludni rendesen?Fürdés az is egymás előtt zajlik?Megszabják, hogy mikor kell elaludni?Sokszor zajonganak?Milyenek a szobák? És ha kérhetek még személyes tapasztalatokat azokat is írjátok le:) Köszönöm.^^

2014. nov. 22. 12:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Nálunk nem bántotta senki a kicsiket, volt egy "hivatalos szívatás", mikor különböző feladatokat kellett teljesíteni, ilyen a koliban és a suliban is volt, de nem voltak megalázó dolgok, én már nem is emlékszem, hogy mik voltak a feladatok, annyira nem volt nagy szám.

Kaja nekünk kötelező volt, tizenvalahányezer forint havonta, ebben benne volt a reggeli, ebéd, vacsora. Nálunk elég pocsék volt a kaja, de ez kolinként nagyon változó.

A kimenő nálunk tanulmányi eredménytől függött, szerintem mindenhol így van. Én majdnem kitűnő voltam, hogyhogy nekem csak az első félévben kellett tanulószobába járnom, nekünk csak két óra volt naponta (4-6-ig,), három csak a nagyon gyenge tanulóknak. Csöndben ültél a könyveiddel egy szobában és tanultál.

7-ig lehetett kint lenni a kolin kívül (persze akinek épp nem kellett a tanulóban lenni), de lehetett kérni külön írásos engedélyt a nevelőtől ha pl. el akartál menni moziba vagy színházba.

Nálunk elég jól rendet tartottak este, úgyhogy lehetett aludni, 10-kor volt takarodó, 6:30-kor ébresztő. 10:30-11-re lett tényleg csönd.

Nálunk zárható zuhanyzók voltak 3-3 kabinnal és volt zuhanyfüggöny, de sajnos nem minden koliban ilyen jó a helyzet. Viszont a tisztaság nem volt a legjobb.

Az a helyzet, hogy szinte minden attól függ, hogy milyen szobatársakat és milyen nevelőtanárt fogsz ki. A többi csak a körítés.

2014. nov. 22. 12:24
 2/2 A kérdező kommentje:
Á, értem.:) Nagyon, de nagyon köszönöm a válaszod!
2014. nov. 25. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!