Milyen egy középiskolás kollégium? (Többi lent)
Nálunk nem bántotta senki a kicsiket, volt egy "hivatalos szívatás", mikor különböző feladatokat kellett teljesíteni, ilyen a koliban és a suliban is volt, de nem voltak megalázó dolgok, én már nem is emlékszem, hogy mik voltak a feladatok, annyira nem volt nagy szám.
Kaja nekünk kötelező volt, tizenvalahányezer forint havonta, ebben benne volt a reggeli, ebéd, vacsora. Nálunk elég pocsék volt a kaja, de ez kolinként nagyon változó.
A kimenő nálunk tanulmányi eredménytől függött, szerintem mindenhol így van. Én majdnem kitűnő voltam, hogyhogy nekem csak az első félévben kellett tanulószobába járnom, nekünk csak két óra volt naponta (4-6-ig,), három csak a nagyon gyenge tanulóknak. Csöndben ültél a könyveiddel egy szobában és tanultál.
7-ig lehetett kint lenni a kolin kívül (persze akinek épp nem kellett a tanulóban lenni), de lehetett kérni külön írásos engedélyt a nevelőtől ha pl. el akartál menni moziba vagy színházba.
Nálunk elég jól rendet tartottak este, úgyhogy lehetett aludni, 10-kor volt takarodó, 6:30-kor ébresztő. 10:30-11-re lett tényleg csönd.
Nálunk zárható zuhanyzók voltak 3-3 kabinnal és volt zuhanyfüggöny, de sajnos nem minden koliban ilyen jó a helyzet. Viszont a tisztaság nem volt a legjobb.
Az a helyzet, hogy szinte minden attól függ, hogy milyen szobatársakat és milyen nevelőtanárt fogsz ki. A többi csak a körítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!