Ebben a sudokuban mi a következő szám és hol?
Már vagy 30 perce nézem, gondolkozom és fogalmam nincs...elakadtam. (még kezdő vagyok)
képként raktam fel:
(a vastagon írott alapból bent volt, a vékonyat én írtam be)
Jesus..ezt eddig hogy-hogy nem vettem észre? :D Easy...
Köszi szépen! :) Szép napot!
Csúcs...annak a kettesnek a segítségével betudtam írni még kettőt, aztán megint elakadtam, csak 7 perce nézem már és semmi ötlet. Mi a következő? Hol? Miért? Mi a megoldás, hogyan kell gondolkodni, mit kell nézni ilyenkor?
Erre voltam kíváncsi. Lépésenként gondolja át az ember, memorizálva a dolgokat, lehetőségeket tárva fel s vizsgálja azokat? Így, előbb-utóbb csak egy marad (ami mindent visz blablabla).
Azt hiszem, értem. Egyre jobban tetszik ez a sodoku :D
Bár kíváncsi lennék, hogy erre most hogyan jöttél rá? :D Mármint arra, hogy abba a blokkba kell írni valamit. S négyest.
Miért nem az első blokk nyolcasával foglalkoztál? Vagy a harmadik blokk egyessel?
Vagy a negyedik blokk kettessel! Annak csak 2 opciója van.
Az általad legutóbb linkelt képen a második oszlopot ha nézed, abból hiányoznak: 1, 5, 8, 9. És ha a legalsó mezőt nézed, 5, 8, 9 kizárva, tehát az tuti 1.
Ebből következik, hogy a negyedik (középső sor, bal) tömbben az egyes csak a bal alsó mezőben lehet.
Tovább most nem játszok fejben.
Ahaaa, ééértem :) Frankó!
Köszi szépen! Most már mindent értek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!