9 kőszívű ember fiai kérdés, segítenél?
1. Hány fia van Baradlay K-nak?
2. Melyik fiú hol szolgáll?
3. Hogyan tér vissza a huszárcsapat Magyaro-ra?
4. Ki Liedenwall Edit?
5. A Baradlay fivérek mimilyen beosztásban
dolgoztak aszabadségharc idején?
6. Ki vivja a forradalmi párbajt?
7. Ki Palvic Ottó gyermekének anyja, s ki az akire bizza?
8. Mi volt a végzetes névcsere?
9. Miért ez a regény címe?
(u.i.: csak az írjon aki tudja, ne legyen olyan h keresd meg googlen meg ilyenek!)
Köszönöm Szépen!
1. 3
2. Ödön: oroszország
Jenő: bécs
Richard: bécs
3. vereckei hágón át
4. Richard szerelme
5. nemtom
6. Richard, Palvicz Ottó
7. Richardra bízza, Plankenhorst Alfonzin
8. Jenő-t végezték ki mert németül neve Ödönére hasonlított
9. Mert az apjuknak kő szíve volt (mint betegség) olyan sorsot szánt a fiainak, ami alapján zsarnok, kőszívű apa lehetett
Remélem segítettem
8. Pontosabban összetévesztették az Edmundot az Eugennal, az előbbi jelenti az Ödönt, az utóbbi viszont a Jenőt. A wikipedia így nyilatkozik erről: "Az Ödön férfinév magyar névként eredetileg az Eugén megfelelője volt és közvetlen előzménye az Ögyén névalak. A 19. században az Ödön nevet mesterségesen az Edmund illetve Edmond nevekkel azonosították, míg az Eugén nevet a Jenővel. Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényében ez vezetett a tragikus névcseréhez Baradlay Ödön és Jenő között." így jobban érthető.
Az ötödikre mindjárt megkeresem a választ.
Csak Richárdot találtam meg, elvileg százados. Még bogarászom egy kicsit a könyvet, aztán beírom amit találok. :)
[Amúgy Kőszívű rajongó vagyok, csak az a baj, hogy folyton az Oroszországban megesett részeket olvasom csak újra, mert azokat szeretem a legjobban, a többiről meg csak halvány emlékem van XD]
Segítsetek!!
Miért veszélyes télen az orosz pusztán utazni!!
Milyen megpróbáltatáson ment keresztül ödön és leonin??
Köszönöm előre is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!