állampolgárság, elég fura okokkal? többi lent
Nos , hol is kezdjem?! :)
Én itt születtem Magyarországon , szüleim nem ide valósiak.
-A nevem az nem magyar név.
állampolgárságom nem MAGYAR , és ez zavar..
hogy én itt élek már amióta megszülettem , de az állampolgárságom nincs meg.
És az lenne a kérdésem , hogy ilyen érvekkel tudok valahova fordulni , ahol igényelhetném?
ezek a gondok csak most középiskolába merültek fel , mivel nagyon bonyolult volt mindent elintézni..
És a másik dolog ami rendesen szúr , az hogy ÉN ITT SZÜLETTEM , DE NINCS..!
-Esküszöm Amerikába , 5 év alatt megkapod az amerikai állampolgárságot , ami igen jelentős.
Tehát ha jól értem, második generációs bevándorló vagy. Milyen állampolgárságod van most?
Menj be egy okmányirodába, BÁH-ba, és ott tájékoztatnak, de egy gyors keresés is kidob jó néhány találatot arról, milyen papírok kellenek (kérelem, lakhatás igazolása, jövedelemigazolás, stb.). Ha még kiskorú vagy és/vagy pedig van 8 általánosod (már pedig feltételezem, van), akkor nem kell alkotmányos alapismeretek vizsgát se tenned.
Amúgy ez kedvezményes honosítás, ergó már 5 évesen is kérvényezhetted volna, ha arról lett volna szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!