Szerintetek ez az IQ érték mennyire számít jónak?
#2-es igen tisztában vagyok avval amit írtál.
#3-as szorgalmas vagyok abban ami igazán érdekel,az érzelmi intelligencám is megvan és igazán ismerem magam úgy érzem.
Na, pont annyit ér az IQ érték, amennyit most sikerült belőle megmutatnod...
Nem az IQ-don fog múlni az, hogy van-e esélyed a pszichológián. Ezen is látszik, mennyire idióta vagy egyébként: a pszichiáter és a pszichológus nagyon különböző dolog, a pszichiáter ORVOSIN TANUL... Szerintem az intelligenciatesztek kitöltése helyett inkább nézz utána a dolgoknak!
Tisztában vagyok vele hogy ahhoz hogy valaki pszichiáter legyen szakvizsgát kell tennie,emelt érettségi stb.. és hogy a pszichoterapeuta az már megint egy képzés a pszichológussal ellentétben aki nem lesz orvos.
(Elnézést ha így jött le a kérdésből)
Szuper!
En Brad Pitt akarok lenni. Ha nagyon erosen koncentralok, kabe mennyi ido mulva leszek Brad Pitt?
"Tisztában vagyok vele hogy ahhoz hogy valaki pszichiáter legyen szakvizsgát kell tennie,emelt érettségi stb.. és hogy a pszichoterapeuta az már megint egy képzés a pszichológussal ellentétben aki nem lesz orvos."
Kedves kérdező, ennek még mindig nincs sok köze a valósághoz. Nem akarok kötözködni, tényleg jó szándékból szeretnélek felvilágosítani, neked lesz belőle előnyöd, ha érted a dolgokat.
Kezdjük a pszichológiával. Van egy 3 éves alapképzés, ami önmagában nem jó semmire, ezt jelenleg hat egyetemen tanulhatod itthon, bölcsész képzésnek számít. Ezután jön a 2 éves mesterképzés, ami már szakirányú (tehát már bizonyos terület felé specializálódsz). Ha terapeuta szeretnél lenni, akkor ezután még szakirányú továbbképzésekre van szükség, szakvizsgákat kell tenned, de ezt már munka mellett, teljesen saját pénzből. A terapeutává váláshoz követelmény még az is, hogy rengeteg órányi terápiára járj te magad is, azaz páciensként fogadjon egy terapeuta (ez talán 150 vagy 200 óra). Ez is saját zsebből fizetendő természetesen. Ezután praktizálhatsz.
A pszichiáter egészen más tészta, képzésileg az égvilágon semmi köze a pszichológusokhoz. Az általános orvosi szakra kell jelentkezni, ami ugyebár egy 6 éves, osztatlan képzés, és lényegében mindenféle orvosnak készülő egyén itt kezd. Ezután jönnek majd a pszichiáterré válás lépései, amiket pszichológushallgató lévén én nem ismerek részletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!