Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy lehet megszerkeszteni?

Hogy lehet megszerkeszteni?

Figyelt kérdés

Például van egy angol dal, amit le szeretnék fordítani magyarra, és feliratozni szeretném. Ha mondjuk azt énekli az énekes hogy " I love you" akkor miközben azt énekli, magyarul oda lenne írva, hogy " Szeretlek". Szóval értitek.:D Már lefordítottam egy dalt, viszont nem tudom hogy lehet megszerkeszteni, fel szeretném tenni YouTube-ra.

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2014. nov. 15. 10:16
 1/3 anonim ***** válasza:

A videoszerkesztők úgy működnek, hogy egy videó- és hangsávot látsz magad előtt ami be van osztva képkockákra és idősávra. Behúzod a videót a videosávra, és az idősáv mutatja hogy milyen hosszú. Az adott idősávon a videóban elhangzik a szöveg, és te azon a helyen a munkamenet megfelelő idősávján létrehozol egy szövegdobozt amit elhelyezel a szövegsávon. Innentől kezdve ez már csak időzítés, mindig ott hozod létre a szöveg megfelelő sorát ahol az időben megjelenik, és olyan hosszúságot adsz meg neki ameddig tart.

Lejátszáskor megy a videó, és amikor a dalszöveg új sora elhangzik, akkor a szövegsávban is az új sor kerül kiírásra.

A legegyszerűbb és ingyenes Windows-ról elérhető a program a Windows (Live) Movie Maker, ami képes erre.

Azt viszont jó ha tudod hogy más műveinek feltöltése youtube-ra annak letiltásával járhat, ha a jogi helyzete nem engedi a terjesztést.

2014. nov. 15. 10:51
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Igen tudom, olyat fordítottam le, ami még nincs magyar fordítással fent a Youtube-on. :)

2014. nov. 15. 13:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Hiába forditod le magyarra, feliratozod és ugy töltöd fel. Mivel már egy feltöltöttet szerkesztesz át/feliratozás/ mégegyszer feltölteni engedélyezi/ez nem számit másolásnak/. De a tartalomtulajdonos kiköthette a video terjesztést akár zeneileg is és máris figyelmeztet.

De a tulajdonos is észreveheti a YouTuben, főleg ha még meg is osztod a Google+-on és rögtön értesitené a YpouTubet. Tehát ha nem kapnál figyelmeztetést, akkor a legjobb az lenne, ha a feltöltött videot a Nem listázott vagy a Privát kategóriába helyeznéd, mivel más tulajdonát használtad fel alapanyagként.

2014. nov. 16. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!