Szeretnél tanyán élni vagy?
Én Bp-en születtem, és amikor vidékre költöztem a férjemmel, képtelen voltam megszokni 20 év alatt azt az életet...
Már abban a faluban is őrjítő volt élni (szerintem):
- ha éjszaka esni kezdett a hó, másnap reggel már nem tudtunk munkába menni, se az autóval nem tudtuk kivágni magunk a hóból, se a HÉV nem járt, más meg nem volt...
- az egész faluban 1 óvoda és 1 iskola volt (van, ahol ennyi sem!), nincs válogatás, tetszik-nem teszik, ez van...
- az egész faluban 2 kis sz@r élelmiszerbolt van, kenyeret csak úgy kapni, ha előző nap megrendelem... Választék NUKU!... Eszi, nem eszi, ez van!... És mindez méregdrágán!...
- Megy a pletyka 1000rel, mindenki mindent tud a másikról és persze kritizálja a másikat...
- Utáltam, hogy este 6-kor már senki nem járkál az utcákon, mint egy kísértetfalu!...
- Szükségem van 1 zoknira, utazgathatok miatta 2-3 órát...
Életem legszebb pillanata volt, mikor 20 év után végre visszaköltözhettem Bp-re! :D
Szóval, köszi, nekem kényelmesebb városban élni, ahol félóra alatt bevásárolhatok, egymást érik a boltok és egymást licitálják túl az akciós cuccokkal!
A lakásomtól 10 percnyi járásra 3 iskola is van, 2 középiskola, 3 óvoda, 5 gyógyszertár, könyvtár, egy rakás bankfiók, 2 könyvesbolt, bevásárlóközpont, mozi, cukrászdák...
Semmi pénzért nem költöznék vidékre, tanyára meg méginkább nem!!!
Nagyon sok pesti elkényelmesedett.Ha már 100 métert gyalogolnia kell,akkor felvan háborodva.Vidéken még 1-2 kilométer gyaloglás sem fárasztó.Én egy kivárosban lakom,de ha kicsit is több hó esik,akkor itt sem takarítják el az utakat,és alig lehet kocsival közlekedni ( már akinek van kocsija ),és a gyerekeknek is fél vagy egy kilométert kell menni az iskoláig.Mégsem rinyál emiatt senki,nem úgy,mint a pestiek.
Nemzedékek nőttek fel a tanyákon,és nem voltak ostoba,beszűkült emberek.Ma a tanyák legtöbbjén már van villany,van kocsi,a gyerekek iskolába járnak.Sok előnye van a tanyán lakásnak.Nincs szmog,mint Budapesten,hanem tiszta a levegő.Nem mindenki szeret bulizni,naponta vásárolni stb.Elég hetente egyszer bejönni a városba és bevásárolni egy hétre.Amióta feltalálták a fagyasztót,a tárolás sem gond. (A pincékről,kamrákról már nem is beszélek).Akik tanyán élnek,azok között nincs annyi depressziós,stresszes,mint a városiak között.
falun laktam életem első 18 évében...hát soha többet...max látogatóba évente 2x...
tanyára meg...soha...az rosszabb lehet mint a falu,szomszéd sincs
nekem kell,hogy ha kilépek a lakás ajtaján,botoljak bele emberekbe,éjjel 2kor is ha megkivánok egy pizzát,hozzák ki ingyen,hogy a busz az ajtom előtt áljon meg...
éjjel ne ébredek fel a mentő,tüzoltó hangjára,a ricsajozó tizenévesekre,de falun felébredtem a madarak csicsergésére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!