Melyik illik ide németesek?
Figyelt kérdés
Melyik illik ide?
____ist das verbreitetste____Verkehrsmittel?
1.Stadtbus 2.offen
vagy
1.Welches 2.öffentlich
vagy
1.Welches 2.öffentliche
vagy
1.Welcher 2.stadtischer [umlautos á]
2010. jan. 26. 18:08
2/10 anonim válasza:
igaz kezdő vagyok, de sztem a 2-s :D
5/10 anonim válasza:
1.nem jó--kérdés tehát kell a kérdőszó az elejére...ami nem lenne baj,de akkor nem ez lenne a szórend
2.nincs melléknévragozás
3.ez a jó!!
4.nem jó a melléknévragozás+sztem így nem nagyon használják h."stadtischer"
az "öffentlich" jelzőt használják(ragozva)
6/10 anonim válasza:
A harmadik a jó. A Verkehrsmittel névelője das, tehát így biztosan welches a kérdőszó. Marad a kettes, hármas verzió. De mivel a melléknévragozás szabálya szerint a határozott névelő után: (ugye egyesszámban) alanyesetben a der, die, vagy das után a melléknév -e végződést kap. Ha a die többesszámra vonatkozik, akkor -en végződést kap a melléknév alanyesetben.
7/10 anonim válasza:
18:23 vagyok
valóban a 4.a kérdőszó helytelensége miatt is kiesik:)
8/10 A kérdező kommentje:
Istenem:)
Köszönöm szépen nagyon-nagyon-nagyon-nagyon:)
Azt hittem majd írjátok,hogy 'nem csinálom meg helyetted a feladatot stb ' De úgy látszik itt most csak normális emberek voltak:)
Tényleg nagyon köszönöm:)
2010. jan. 26. 21:54
9/10 anonim válasza:
bizony, a 3-as :) De nagy sikerélmény, én is eltaláltam xD muhá
10/10 anonim válasza:
hát azért ez nem egy teljes házi :D, az azért más lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!