Nincs vér szerinti rokona a volt ismerősömnek, aki elhunyt, csak a testvére aki 86 éves, ki lehet-e zárni 100%-ban az örökségből?
A testvér mióta nem vér szerinti rokon?
A kérdést nem értem. Ki zárná ki az örökségből, ha nincs más rokona?
Ha nincs se le- se felmenője, akkor a testvére fog örökölni.
A 86 évet nem is értem, miért írtad. Tök irreleváns.
Ha netán volt még testvére, aki meghalt, és annak gyerekei, akkor ők is örökölnek a még élő testvér mellett.
Fordítsuk meg a kérdést, és próbáljunk azonosulni az elhunyttal.
Te éled az életed. Közben szert teszel több-kevesebb anyagi jellegű dologra, ingatlanra, ingóságra, pénzre. Miért ne örökíthetnéd a halálod után arra ezt a vagyont, akire te szeretnéd? Mondjuk van egy testvéred, akik lehet, hogy nem kedvelsz, lehet voltak olyan konfliktusok közöttetek, ami nem lett rendezve. Még az is lehet, hogy a testvéred pl. átvert, megrövidített, visszaélt a testvér mivoltával, stb… Miért kellene egy árva fillért örökül hagynod rá, ha te ezt nem akarod?
"Teljesen vad idegenekre hagyta az ingatlant és az ingóságokat is.Ez szerintem jogtalan"
Nem jogtalan. Mindenki arra hagyja a vagyonát végrendeletben, akire akarja.
A még élő rokonoknak viszont kötelesrész jár, így a testvérének is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!