Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Írnátok nekem érdekes mitológi...

Írnátok nekem érdekes mitológiai lényeket?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok amik nem annyira közismertek mint az unikornisok, manók, sárkányok vagy ilyenek.

2014. okt. 23. 14:44
 1/3 anonim válasza:

A görög mitológiából például:Kerberosz a háromfejű kutya, aki az Alvilág kapuját őrzi

szintén görög mitológiából:a három gorgó egyike, Medúza akinek kígyóhaja van és ha rád néz kővé változol,aztám még:Minótaurusz a bika fejű ,ember testű szörny,

pokolkutya aki ötször akkora mint te..

van még pár ilyen, ha érdekel a görög mitológia írj nekem üzenetet nyugodtan!

2014. okt. 23. 15:09
 2/3 A kérdező kommentje:
A görög mitológiáról elég sokmindent találtam, utánanéztem kicsit, így ezeket már ismerem, azért köszi :) Nem is feltétlenül konkrét "személy" kell mint Medúza meg Kerberosz, egy "faj" is jó mint pl a japán kitsune. Vagy legendák, ilyesmik lényei.
2014. okt. 23. 15:39
 3/3 anonim ***** válasza:

A görög mitológiából én a Hekatonkheireket említeném meg, a 100 karú, 50 fejű szörnyszülött lényeket említeném meg :D

Amúgy mitológiai lények közül amik nem ANNYIRA ismertek, mondjuk a cockatrice, ami amolyan kakasfejű sárkányféleség, aminek a tekintetével képes ölni (akár a baziliszkusz, ami a HP sztorikkal ellentétben csak 1 méteres nagyjából a legenda szerint), ott vannak a wyvernek, amik lényegében lábatlan sárkányok.... rengeteg ilyen európai eredetű legendás lényről lehet olvasni ha mondjuk a Witcher világába ásod magad, ami a elgtöbb ilyen népiszörnyet összegyűjtötte magának, illetve jó kiindulási alap a Dungeons and Dragons adatbázisa is :D

2014. okt. 24. 02:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!