Az olyan ékszer, amelyben pecsét van, mindenképp arany?
Figyelt kérdés
A minap találtam egy karpercet, arany "színű", amit eddig viccből hordtam, mert szeretem az ilyen gagyi arany ékszereket, de feltűnt, hogy kicsit fényesebb, mint a többi és kicsit sem kopott. Aztán észre vettem, hogy van benne valamilyen írás, kód talán. Ékszerészhez nem mertem eddig bevinni, nehogy kiröhögjenek...Viszont elég vastag és fontos lenne tudnom...2014. okt. 21. 19:24
1/1 anonim válasza:
Ezt ékszerész meg tudná mondani, de miért feltételezed h kiröhögne érte?? Ez olyan mintha kérnél a boltba 20 dkg párizsit és kiröhögnének érte...
Ha van benne jelzés, az 3 dolog lehet:
- igazi arany és az arany tisztasága van rajta
- bizsu, de a márkásabb bizsukba is vésnek jelet (pl. Swarowski)
- aranyozott hamis arany: rendesen aranyozott, de belül valami nehezebb ötvözet és beleverik az arany jelét is, hogy a hozzá nem értőknek eladhassák aranyként. Az ilyen ékszerek mondjuk pár hónap után beszíneződhetnek.
Néha előfordul, hogy az igazi aranyba se ütnek jelet, mert mondjuk olyan kicsi az ékszer. De egy ékszerész kis készülékével egyből megmondja, h arany-e és hány karátos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!