Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy fém felülettel mit kell...

Egy fém felülettel mit kell csinálni, hogy ne rozsdásodjon?

Figyelt kérdés
Nem rég esztergáltam egy rajztűt, és le is hőkezeltem, csak mindig berozsdásodik, milyen anyaggal lehet bevonni (amit egy egyszerű háztartásban is meglehet találni, ha ez nem lehetséges, akkor mindent féle verziót meghallgatok)

2014. okt. 16. 21:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Például ahogy a sorkatonaságnál védtük a fegyverek csövének belső polírozott falát a korróziótól. Híg olajos ronggyal áttöröltük, majd szárazra töröltük hogy csak néhány molekula vastagságú olajfilm maradjon rajt, ami védi a levegő oxigénjétől, de annyira vékony az olajréteg hogy nem válik profogóvá.

Odahaza egy tükörfényes karos lemezollót, fényes fémipari marószerszámokat is így védek. Persze ne csorogjon róluk az olaj, mert az meg nem higénikus.

2014. okt. 16. 21:58
 2/2 anonim ***** válasza:
De amint újra olvasva kapcsoltam, értesz a hőkezeléshez, ezért barníthatod is. Vagyis olajban hűtöd le és a fém külső felületébe behatolnak az olajmolekulák. Ettől szép barna színe lesz és megfigyelésem szerint eléggé jól ellenáll a korróziónak.
2014. okt. 16. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!