Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A véleményeteikre lennék...

A véleményeteikre lennék kiváncsi MENSTRUÁCIÓ ügyben! Lehet már megkapom? 14/L

Figyelt kérdés
Sziasztok.Na énis mint a többi velem egykorú lány várom már a menstruációt. 1-2 évvel ezelőtt volt ilyen fehér nyálka szerű "folyás" a bugyimban ami ha megszáradt sárga színű lett. Ez egy időre elmult, de most megint van. Mindig muszaj vagyok menni WC-re hogy megnezzem h mi is az, mert idegesit, amig nem tavolitom onann el. De nincs meg barna folyas se folt a bugyimon. Akkor ez menstruációnak számít? Kérlek válaszoljatok rá, mert nekem ez nagyon fontos és minnél hamarabb tudni szeretném hogy már lassan " Nagy lány" leszek-e! Nagyon szépen köszönöm!
2014. okt. 10. 19:35
 1/4 anonim ***** válasza:

A menstruáció az az amikor vér folyik le, a vér pedig piros és barna lesz ha megalvad. Vond le a következtetést.

Ez normális folyás, persze ha nagyon sok van vagy viszket nem árt egy nőgyógyász, de nem sok köze van a menstruációhoz. Ha zavar rakj be egy kisebb tisztasági betétet.

Egyébként a legtöbb veled egykorú lány már nem várja, ugyan 16 éves korig még késhet de sokaknak már 12-13 évesen megjön, nekem is akkor volt először. Elsőre örültem neki, mert "húú nagy lány lettem" de azért néha kellemetlen, még úgy is hogy nekem szerencsére nem szokott görcsölni a hasam.

Ha megjön én azt javaslom tampont használj, kényelmesebb mint egy betét és több fér bele. Meg nem folyhat ki stb.

2014. okt. 10. 19:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez nem menstruáció.

Ezt fehérfolyásnak hívják, ami minden lánynak, nőnek az első menstruációt megelőző időszaktól egészen a változó korig tart. Ez a hüvely természetes tisztulását szolgálja.

Menstruálni majd akkor fogsz, ha elkezd barna folyásod lenni, majd pedig átmegy rendes, piros vérzésbe.

És bármennyire is szeretnél ilyen téren "nagylány" lenni, hidd el, hogy lesz még olyan, hogy azt kívánod, bár inkább meg sem jött volna még egy ideig.:)

2014. okt. 10. 20:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. okt. 10. 21:12
 4/4 anonim válasza:

hidd el addig jó amíg nem jön meg...

(és is vártam egyébként tegnap jött meg először...)

ne várd :P

-félsz hogy átázol

-undorító

-kényelmetlen a betét

-hasfájás

(szerencsére nekem semennyire nem fáj a hasam de a legtöbb lánynak igen)

-rossz kedv,a hormonok miatt

addig jó még nincs meg :P

12/L

2014. nov. 10. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!